zadejte kód jaro10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 1. 4. 2024.

TOP cyklo akce sezóny: Světový pohár MTB v Novém Městě na Moravě 25. 5. – 27.5. MTBNMNM 2018

Cyklistika

Sice tento závod nepředstavuje vrchol závodní MTB sezóny, jako je třeba mistrovství světa, ale český divák jej do TOP 5 akcí rozhodně zařadí. Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě si v kolotoči světového poháru vybudoval obrovské renomé díky nádherné a pro fanoušky velice atraktivní trati v areálu Vysočina Arény a především pak díky bouřlivé divácké atmosféře, kdy diváci doslova obsypaní podél celé trati ženou kupředu nejen české, ale i zahraniční závodníky. Závod v Novém Městě byl při svých minulých účastech ve světovém poháru pravidelně vyhlašován jako nejhezčí závod z celého seriálu vůbec a všichni závodníci se na něj velice rádi vrací.

TOP cyklo akce sezóny: Světový pohár MTB v Novém Městě na Moravě 25. 5. – 27.5. MTBNMNM 2018

Jaké výsledky přineslo odstartování světového poháru?

Hned první zastávka světového poháru v jihoafrickém Stellenboschi přinesla divákům veliké překvapení, když úřadující mistr světa a olympijský vítěz Nino Schurter prohrál v cílovém spurtu s mladým Novozélanďanem Samuelem Gazem a po roce a půl závod neovládl. Ženský závod ovládla mistryně světa z roku 2016 Dánka Annika Langvad.

O uplynulém víkendu se konalo druhé kolo světového poháru v německém Albstadtu, kde si Schurter spravil chuť a s přehledem zvítězil. Druhý skončil Francouz Stéphan Tempier, třetí pak bývalý mistr světa v cyklokrosu Nizozemec Mathieau van der Poel. Mezi ženami stvrdila švýcarskou dominanci Jolanda Neff.

Na co se mohou fanoušci těšit v Novém Městě?

MTB World Cup v Novém Městě na Moravě je třetím podnikem světového poháru této sezóny a na přední příčky si v domácím prostředí brousí zuby i čeští jezdci.

Víkendový program začíná v pátek 25. 5. úplně novou disciplínou Short Track a to jak ženskou, tak mužskou kategorií. Short Track je krátký dynamický závod na cca 25 minut, který se koná na jednodušším a kratším a okruhu, kde se dá velice dobře předjíždět o délce zhruba 1,2 km. Bodové a finanční prémie, které jsou vypsané za vítězství v každém okruhu, tlačí závodníky k jízdě ve skupině, a tím zajišťují velkou diváckou atraktivitu. K tomu si nejlepších 16 závodníků vyjede pozici v prvních dvou řadách do nedělního hlavního závodu. Kromě toho jsou v pátek také k vidění dopolední a odpolední tréninky mužů i žen v hlavní disciplíně, tedy cross country.

V sobotu 26. 5. mohou nadšení diváci sledovat opět dopolední tréninky kategorie Elite a odpoledne poté vypukne hlavní závod na trati dlouhé 3,7 km pro jezdce a jezdkyně do 23 let, po kterých budou následovat slavnostní ceremoniály.

Neděle 27. 5. přinese vyvrcholení celé víkendové akce, kdy dopoledne startuje ženská kategorie Elite a odpoledne pak mužská. Obě samozřejmě s následnými slavnostními ceremoniály.

Pro českého diváka bude atraktivní zejména odpolední část,  kdy proběhne souboj posledních dvou olympijských vítězů Jaroslava Kulhavého a Nino Schurtera. Zároveň se do víru světového poháru horských kol opět vrací další velká naděje na top umístění, Ondřej Cink, který minulou sezónu zkoušel své štěstí v silniční cyklistice. Zdvihne opět nad hlavu Shurter svého Scotta Sparka nebo mu v tom dokáží zabránit třeba čeští jezdci?

Podobné články