zadejte kód jaro10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 1. 4. 2024.

Hraběnka SCOTT Contessa

CyklistikaProduktové novinky

Na počátku 19. století se v českých zemích začalo říkat hraběnkám komtesy, v italštině contessa. A právě taková hraběnka je dámské kolo SCOTT Contessa – vždy elegantní a pěkně sladěná v tom nejmodernějším trendu.

Hraběnka SCOTT Contessa

Vše přizpůsobeno ženám

Na modelech SCOTT Contessa je každý detail připraven tak, aby co nejlépe vyhovoval ženám. Rám je lehce kratší, aby se přizpůsobil dámské postavě, a předešlo se tak bolení za krkem a v zádech. Řídítka jsou užší, a lépe tak vyhovují užším ženským ramenům, díky čemuž se jezdkyním lépe ovládá. S tím souvisí i gripy, které mají menší průměr pro lepší úchop a větší pohodlí. A když už jsme u toho pohodlí, tak nemůžeme zapomenout na sedlo! Speciální tvar, zakřivení a polstrování zaručují co největší komfort. Odpružené vidlice jsou samozřejmě přizpůsobené nižším hmotnostem jezdkyň, aby nárazy byly co nejlépe tlumené a průjezd nerovnostmi co nejplynulejší. U menších rámů jsou pak kratší kliky, pro snazší průchod terénem.

Contessa do každého terénu

Dámská řada Contessa se vyrábí pro všechny situace a typy podkladu. Modely těchto kol jsou vždy určené od hobby jezdkyň až po skutečné závodnice.

Horská kola SCOTT Contessa a SCOTT Contessa Scale jsou určitě ty nejuniverzálnější. Jsou to modely vhodné jak na vyjížďky po cyklostezkách nebo šotolinových cestách, tak i do lesních terénů. Přední odpružená vidlice, pohodlné dámské gripy a sedlo zaručí komfort v jízdě po nerovnostech. Zatímco u rekreačních modelů SCOTT Contessa nalezente všechny modely s hliníkovým rámem a koly o průměru 27,5“, u modelů Scott Contessa Scale jsou pak kromě hliníkových modelů i karbonové pro ty nejnáročnější jezdkyně. Kola zde mají průměr podle velikosti – XS a S mají 27,5“, M a L 29“.

SCOTT nezapomíná ani na terénní cyklistky, a tak celoodpružené modely SCOTT Contessa Spark a SCOTT Contessa Genius uspokojí i ty nejambicióznější bikerky. Modely SCOTT Contessa Spark jsou postaveny na zdvizích 100-120 mm, a tím se tedy řadí do kategorie XC neboli cross-country. Jejich úlohou je především rychlá jízda v terénu, jíž pomáhají 29“ kola. Oproti tomu SCOTT Contessa Genius se zdvihy 150 mm představuje již ryzí enduro kolo. Zde se klade důraz především na skvělé odpružení a žehlení terénu i v těch nejnáročnějších sjezdech. Na tyto modely se využívají kola s průměrem 27,5“ poskytující lepší ovladatelnost a větší hravost. Ani u těchto modelů se samozřejmě nezapomíná na dámské prvky a skvělý design.

Úzké pláště, berany, ano SCOTT Contessa nevynechá ani dámské modely silničních kol. Spousty žen si rády vyjedou na silniční vyjížďku a užívají si polykání kilometrů a rychlosti. Dámské geometrie, řídítka, sedla, omotávky, to vše je přizpůsobeno co největšímu pohodlí na dlouhých trasách. Vybírat mohou z karbonových i hliníkových rámů lákavého designu.

Nesmíme vynechat ani dámská elektrokola. Kola, která vám pomohou zdolat i ty nejnáročnější kopce bez velkého úsilí a těžké dřiny, nebo cestovat po městě bez kapky potu a díky tomu být pořád za dámu. V nabídce jsou horská sportovní e-kola, ale i městská elegantní. Více info o elektrokolech v našem článku Elektrokolo není kolo jen na důchod.

Přijďte si do Harfasportu vybrat svou Contessu. Možností je tolik, že si každá najde tu pravou hraběnku.

 

 

 

 

Podobné články