zadejte kód jaro10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 1. 4. 2024.

Silniční cyklojízda Praha - Drážďany a zpět

CyklistikaVýlety

Pomalu se blíží závěr cyklistické sezóny, v nohách máme porce najetých kilometrů, tak kdy jindy udělat pořádnou vyjížďku na silničních kolech? Náš Ironman Honza Strangmüller si pro vás připravil sladkou tečku na závěr. Přidejte se k nám 13. 10. na jízdu do Drážďan a zpět.

Silniční cyklojízda Praha - Drážďany a zpět

Na naší klasické středeční Harfavyjížďce šlapeme s Honzou vedle sebe a on mi říká, "Hele, vymyslel jsem super akci na závěr sezóny, vyjížďku Drážďany a zpátky, co ty na to?". Říkám proč ne a jsem zvědavý, kolik lidí se na to chytne. Po návratu na prodejnu oznamuji nápad klukům a shledávám nadšený ohlas, takže je rozhodnuto, jedeme!

Takhle nějak u nás vznikají nápady na různé, někdy i trochu praštěné akce. Chcete na vyjížďku vyrazit s námi? Skvělý nápad, naleštěte svou silničku a pojeďte, budeme rádi!

Trasa Praha - Drážďany - Praha vychází na nějakých 330 km s celkovým převýšením kolem 4,5 tisíc metrů (je to sice podél vody, ale ne zas tak úplně pořád). Pokud by se někdo necítil na celou trasu, je možné absolvovat jen polovinu Praha - Drážďany nebo opačně a tím jen "směšných" 165 km. Do Drážďan nebo zpět se dá bez problému dostat vlakem. Po celou dobu jízdy bude k dispozici doprovodná dodávka a kolo vám tedy dovezeme nebo odvezeme.

Jak to tedy proběhne?

V sobotu 13.10. se v 6 hodin ráno sejdeme u prodejny HARFASPORT v Praze 9 a cca v 6:30 hodin vyjedeme. Nepotřebné věci si můžete ponechat u nás na prodejně a náhradní oblečení, svačinu, pití a další naložíme do dodávky, která bude podle domluvy vždy po několika kilometrech čekat. Pojede se tedy na lehko, jen s nejnutnějšíma potřebama. V případě technické závady nebo defektu budeme mít v dodávce nářadí, náhradní duše, pláště a další vybavení společně s technikem. V Drážďanech uděláme větší pauzu na oběd a pojedeme zpět. Návrat na prodejnu pak bude ve večerních hodinách.

Povinná je cyklistická přilba a funkční přední a zadní světlo pro návrat zpět. A samozřejmě ve vlastním zájmu velmi doporučujeme silniční kolo.
Přihlásit se nebo získat další informace můžete na emailové adrese stangler@harfasport.cz nebo telefonu 702 081 604.

 A třešnička na dortu na závěr. Rozhodli jsme se, že vyjížďkou pomůžeme na dobrou věc a jako startovné od každého účastníka vybereme 2 Kč za každý ujetý kilometr. Vybranou částku pak HARFASPORT zdvojnásobí a koupí za ni kolo pro děti do dětského domova.

 

Jan Strangmüller

- triatlonový trenér www.road2kona.cz

Triatlonu se věnuji od roku 1994, kdy jsem od juniorských let a krátkých triatlonů postupně přecházel na delší distance. Svého prvního Ironmana jsem chtěl jet ještě před 18. rokem, ale vzhledem k mému věku jsem musel ještě chvíli počkat. Mezitím jsem se naučil na kajaku a v Kvadriatlonu získal několik titulů Mistra světa a Evropy.

V roce 1999 jsem konečně začal s dlouhým triatlonem a svůj první Ironman v Klagenfurtu jel za 8:43. Zde jsem se kvalifikoval na Havaj a tam také vyhrál při svém prvním startu za 9:09.

Od té doby je pro mě Ironman srdcová záležitost a do roku 2005, kdy jsem ukončil závodní činnost. Jako profesionál jsem dosáhl výsledků, na které jsem velmi pyšný a hrdý.

IRONMAN KOREA CHAMPION
IRONMAN HAWAII 1. místo 18-24 9:09,59
IRONMAN HAWAII PRO 22. místo 9:00,09
IRONMAN MALAYSIA 3. místo
IRONMAN CALIFORNIA 5. místo
IRONMAN FLORIDA 7. místo
IRONMAN PODERSDORF 1. místo  8:23,27
Mistrovství světa v dlouhém triatlonu IBIZA 3. místo teamy
Mistrovství Evropy v dlouhém triatlonu Almere 2. místo teamy
Nejlepší čas na IM 8:23,27
IRONMAN HAWAII 2017 - 9:41 ( kategorie 40-44 )

Podobné články