zadejte kód jaro10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 1. 4. 2024.

Trailové ježdění pro děti i dospělé

CyklistikaPROBĚHLOVýlety

Pořádáme bajkové kurzy zaměřené na rozvoj techniky pro děti i dospělé. Na akcích se naučíte číst terén a získáte jistotu v technice jízdy. Počet účastníků ve skupině je omezen, abychom mohli všem věnovat náležitou pozornost.

Trailové ježdění pro děti i dospělé

pro koho Jsou KEMPy URČENé?

Kemp je vhodný pro rodiče s dětmi (od 8 let), kteří chtějí trénovat techniku jízdy a díky tomu se cítit jistější v terénu. Je možné přihlásit pouze děti a vy si můžete během doby, kdy budou jezdit, naplánovat vlastní program.

Kempy probíhají odděleně - speciální bajkový kemp pro děti a bajkový kemp pro dospělé. Kempy jsou primárně určené začátečníkům a mírně pokročilým, pokud se však najdou již pokročilejší bajkeři, není problém kemp přizpůsobit individuálně, aby se s námi nenudili a rovněž se něco nového naučili. Cílem je, aby si každý jezdec či jezdkyně z kurzu odnesl/a maximum - proto také techniku trénujeme v menších skupinách (dětský kemp: 10-12 dětí, dospělý kemp: 7-8 účastníků).

o trailech

Traily jsou sítě terénních stezek pro horská kola propletené v lesích, mezi skalami, v kopcovitém terénu. Stezky jsou většinou jednosměrné, takže nehrozí riziko střetnutí se stoupajícím jezdcem při rychlé jízdě dolů. Terénní stezky dolů jsou pak různých obtížností, od lehkých cest přes lávky, kořeny a klopené zatáčky po prudké sjezdy přes kameny a skály, takže si na své přijde každý od začátečníka po experta.

Kde nejčastěji jezdíme

Bike resort Trutnov Trails neboli TT nabízí terény a překážky pro všechny úrovně ježdění. Cca 22 km stezek se nachází ve východním předhůří Krkonoš v krásných lesích v oblasti Čížkových kamenů a Jestřebích hor. Resort je jedinečný hlavně v tom, že se jednotlivé sekce během výuky dají projíždět dokola, takže si jezdci procvičí probírané prvky vícekrát, aniž by se vyčerpávali v dlouhých výjezdech. Namísto umělých překážek se jezdci učí v reálných pasážích trailů, kdy instruktoři pro nácvik vybírají bezpečné sekce s možností dopomoci a záchrany.

Bajkový kemp povedou tři zkušení certifikovaní instruktoři. Jedním z nich je Vladimír Mládek, vynikající bajker a skvělý servisman od nás z HARFASPORTU.

 

CO vzít S SEBOU na bajkový kemp:

  • Dospělí: horské kolo s odpruženou vidlicí (nejlépe celoodpružené s teleskopickou sedlovkou)
  • Děti: seřízené horské kolo v dobrém stavu
  • Cyklistická přilba (povinná)
  • Batoh se svačinou a pitím
  • Doporučujeme i celoprstové rukavice, případně chrániče kolen a loktů, které lze po domluvě zapůjčit. 

Kompletní doporučená výbava na trailové ježdění

Ceny, termíny a přihlášky

Podrbonosti přineseme během dubna v závislosti na aktuální epidemiologické situaci. 

 

Podobné články