Jak "nezmrznout" na kole aneb tipy do podzimních dnů

CyklistikaJak vybrat

Žádný strach ze zimy na kole! Pokud se dostatečně a správně oblečete, pak si můžete užívat vaše oblíbené (vylidněné) cyklotrasy! Čtěte článek plný tipů do podzimních až zimních dnů!

Jak "nezmrznout" na kole aneb tipy do podzimních dnů

Horní část těla 

Vícero tenkých vrstev = lépe než méně silných

Toto pravidlo byste měli dodržovat pro optimální prodyšnost, abyste se zkrátka nepřehřáli. První vrstvu tvoří funkční prádlo, které dobře saje pot, ale zároveň udržuje tělo v teple.

  • Oblíbeným přírodním materiálem příjemným na těle je merino vlna, která díky jemným a dlouhým vláknům přirozeně absorbuje a odvádí vlhkost a hřeje, i když je vlhká.
  • Druhou vrstvu představuje dres s dlouhými rukávy. Jedničkou je dres Castelli Criterium vyrobený z husté vlněné hřejivé tkaniny.
  • Nezapomínejte sbalit perfektně skladnou cyklistickou vestu.

CYKLISTICKÁ BUNDA

TIP PRO PÁNY

 Převážně suché dny:

GORE XENON 2.0 AS: Super lehká a maximálně prodyšná závodní Windstopper® Active Shell bunda s dílčím mesh zateplením.

Deštivé dny:

GORE OXYGEN 2.0 bunda nabízí maximální prodyšnost všem nadšeným silničním cyklistům, které neodradí žádné počasí - díky GORE-TEX® Active membráně je vysoce odolná vůči dešti. Vhodné použít jako čtvrtou vrstvu v teplotách kolem 0 °C a lehce pod nulou.

pánské cyklsitické bundy

TIP PRO DÁMY

Převážně suché dny:

Elegantní bunda Gore Element Active Shell z Windstopper® materiálu. Lehce přeměnitelná na vestu díky odnímatelným rukávům, nabízí vysoké pohodlí a odpuzuje vodu.

 

 

 

dámské cyklistické bundy

Spodní část těla

CYKLISTICKÉ KALHOTY

 TIP PRO PÁNY

Zimní cyklistické kalhoty Castelli Nanoflex2 Bibtight nasadily v oblasti komfortu vysokou laťku díky antibakteriální pohodlné cyklistické vložce, bezešvé technologii, měkké tkanině pečující o pokožku a jako bonus měkké pěně.

pánské cyklistické kalhoty

tip pro dámy

Dámské, dlouhé cyklo kalhoty Castelli Nanoflex Donna jsou ideální do sychravého a chladnějšího počasí. Materiál kalhot Nanoflex poskytuje odolnost proti větru i dostatečnou odolnost vůči vodě.

dámské cyklistické kalhoty

Nezapomeňte na prsty

  • Ruce jsou během jízdy vystavovány studenému větru, a může tak jednoduše dojít k prochladnutí, či dokonce promrznutí. Zimní cyklistické rukavice jsou tak nezbytností do chladných dnů. Opět seženete rukavice s různou intenzitu zateplení.
  • Tretry opatřete cyklo návleky , které jsou vyrobené např. z neoprenu,  lycry nebo moderního softshellu a měly by, kromě ochrany vůči větru a dešti a termoizolaci, také dobře odvádět pot. Pokud se chystáte do tuhé zimy, pak byste měli volit zimní cyklistické tretry.

Hýčkejte hlavu a krk v teple

  • Cyklistické přilby jsou primárně vyráběny pro teplé dny, tedy disponují co nejlepším odvětráním, což vám během zimy moc nepomůže. Proto je třeba pořídit čepici pod helmu (se sklopnýma ušima), již najdete v různých mírách zateplení. Krk je náchylný na ofouknutí jakbysmet, proto nezapomeňte na nákrčník.

cyklistické doplňky

Tip Harfasportu

 Zahřejte se během vyjížďky! V termoláhvi (Camelbak Podium Big Chill, Camelbak Podium Ice) vám nápoj vydrží až 4x déle teplý než v obyčejné láhvi.

V Harfasportu volíme u teplého zimního cyklo oblečení značky Gore a Castelli, které mají za sebou dlouhou tradici. Patentované membrány výrobce Gore: GORE-TEX® a WINDSTOPPER® jsou jedničkou ve svém oboru.

Podobné články