zadejte kód jaro10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 1. 4. 2024.

Kam se vydat na cyklovýlet? Tipy pro rodiny s dětmi i pro sporťáky!

CyklistikaVýlety

Chcete vyrazit na víkend či na týden na cyklovýlet s rodinou, s vaší polovičkou, nebo s kamarády, ale dochází vám nápady kam se na kole vydat? Hledáte všestranné cyklostezky, kde si každý přijde na své dle požadované obtížnosti? Inspirujte se našimi tipy: Jizerské hory, Krkonoše či Křivoklátsko!

Kam se vydat na cyklovýlet? Tipy pro rodiny s dětmi i pro sporťáky!

Na horském kole v Jizerských horách: Singltrek pod Smrkem


Představy univerzálního místa pro horskou cyklistiku zcela jistě naplní Singltrek pod Smrkem v Jizerských horách. 80 kilometrů cyklostezek rozpínajících se pod horou Smrk, uspokojí každého díky čtyřem stupňům obtížnosti. Najdete tu trasy, od pohodových zelených pro všechny až po černé pro zdatné terénní cyklisty. Vaše dobrodružství může začít v Novém Městě pod Smrkem, kde je vše uzpůsobeno cyklistickému vyžití. Singltrek Smrk je velkolepý projekt pro bajkery a skvělé místo pro nejrůznější akce: pro nadšence mountain bikingu stejně jako pro ty nejmenší cyklisty. Mimo klasické služby jako je servis či půjčovna, zde můžete navštívit také testcentrum a zkusit tak horský stroj, který se vám zlíbí. 

Na horském kole v Krkonoších: Trutnov Trails


U horských kol ještě na chvíli zůstaneme, tentokrát se podíváme na síť terénních MTB stezek v okolí Trutnova, Trutnov Trails. K dispozici tu budete mít kromě trailů také cyklovýlety po krkonošské oblasti, a kochat se tak můžete majestátnými skalami Adršpachu nebo nechat na chvíli zastavit čas v Babiččině údolí. Že jste ještě singletrail nezkusili? Žádný strach! Trutnov Trails nabízí 20 km přírodních single trailů různých obtížností v oblasti Čížkových kamenů a Jestřebích hor, a tak si zde najde své zkušený bajker, stejně jako rodina s dětmi. Chcete mít techniku v malíku? Na Trutnov Trails se můžete přihlásit na profesionální kurzy techniky!

Na silničním kole ve Středočeském kraji: Křivoklátské okruhy


Pro čistě silniční cyklistiku bez terénních úseků jsou ideální Křivoklátské okruhy, které vás dovedou až do CHKO v okolí hradu Křivoklát. Křivoklátsko rozhodně stojí za návštěvu mimo jiné díky své nekonečné zeleni a nádherným výhledům, jež na vás budou po cestě čekat. Křivoklátské stezky vábí rekreační cyklisty i sportovní cyklisty, kteří si na silničním kole chtějí zatrénovat. Vaše tréninky si můžete zpestřit tzv. „horskou prémií“, díky níž si poměříte svůj čas s ostatními silničními milovníky, či se můžete zapojit na nějakou ze společných křivoklátských cyklovyjížděk. Stezky jsou kromě projížděk na silničce vhodné také pro pohodový rodinný výlet s dětmi. 

Podobné články