zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Cyklojízda pro dobrou věc: Praha-Drážďany a zpět

CyklistikaCharitativní účelyPROBĚHLOVýlety

Na sobotu 8. června 2019 jsme vyzvali silniční nadšence, aby se s námi vydali na cyklojízdu pro dobrou věc. Sešlo se nás 20 silničářů na druhou jízdu HARFASPORT z Prahy do Drážďan a zpět. Jak se akce vydařila? Jaké bylo průměrné tempo? Kolik se nám podařilo vybrat peněz pro podporu nevidomého sportovce? Vše se dozvíte v krátkém ohlédnutí!

Cyklojízda pro dobrou věc: Praha-Drážďany a zpět

Start od prodejny HARFASPORT

V brzkých ranních hodinách se začala parta seskupovat kolem prodejny a v 6:09 odstartovala svou celodenní jízdu. Peloton byl pestrý, od rekreačních cyklistů po ostřílené sporťáky, což také naplnilo náš plán: cyklojízda pro všechny. Někteří účastníci již věděli do čeho jdou, protože s námi jeli loni. Pokračovali tak s námi v nové tradici, což nás moc těší. Celou cestu nás doprovázel ve vozidle také náš servisman z HARFASPORTu, Josef Vinš. Cyklojízdu jsme díky němu měli ošetřenou jak technickou podporou, tak případnou výpůjčkou náhradního kola. Pro celý peloton jsme rovněž připravili občerstvení.
Drážďanskou jízdu si opět nemohl nechat ujít náš kamarád, profesionální triatlonista Jan Strangmüller, který jel na dvojkole s nevidomým Markem Moflárem (MM). A právě na splnění Markova snu všichni účastníci svou jízdou přispěli, aby mohl vyrazit vstříc cílové rovince v profesionálním triatlonu v Praze a poté v Itálii.  
Před námi bylo 360 km, samozřejmě s možností pro účastníky se kdekoliv odpojit, odložit kolo do doprovodného vozidla a sednout na vlak. Tak hurá na cestu!

Na silničce Labským kaňonem

Cesta do Drážďan nabízí pohledy na krásná panoramata. Před hranicemi s Německem se rozprostírá oblast Hřenska, jež je vstupní branou do Národního parku České Švýcarsko. Když jsme do této „brány“ v balíku vjeli, tak nás obklopovaly z obou stran mohutné soutěsky. Jízda pokračovala stále podél Labe přes lázeňské městečko v Saském Švýcarsku: Bad Schandau. Malé městečko působí kouzelně díky poloze mezi dvěma národními parky, díky čemuž jsme chytli druhou mízu na následující kilometry. Kromě přírodních krás jsme cestou také míjeli středověké hrady i honosné zámky. Posledních 15 km do Drážďan nám ztížil jízdu silný protivítr, ale to nás již popoháněla chuť na dobrý oběd, takže jsme si s nehostinnými podmínkami v pelotonu obstojně poradili. Do Drážďan jsme dorazili v 14:09. V restauraci v srdci Drážďan na Almarkt jsme si všichni pochutnali… inu zasloužená odměna po pořádném výkonu. Po hodinové pauze jsme nově nabití energií vyrazili zpět do Prahy.


Cyklojízda Praha-Drážďany-Praha v číslech

Vyráželi jsme ve zmíněném 20. členném balíku. Během jízdy do Drážďan se jeden cyklista odpojil ze zdravotních důvodů
v Bad Schandau. Po 155 ujetých km se odpojila jedna z cyklistek, která čerstvě po nemoci statečně vzdorovala únavě déle, než sama ve vysokém tempu očekávala  a  Do Drážďan nás tak dorazilo 18. Tam se od nás odpojili čtyři jezdci, kteří se po vlastním programu vydali zpátky do Prahy vlakem a další dva přisedli do servisního vozu. V Bad Schandau (218. km) zpáteční cesty se poté odpojili další dva cyklisté a ve finální skupince 10 silničářů jsme dorazili v 22:56 zpátky
k HARFASPORTU. Cestou nás neminuly také tři defekty, s nimiž si servisman Pepa hravě poradil, takže nás oprava dlouho nezdržela. Určitě se ptáte, jaké bylo průměrné tempo celé silniční cyklojízdy. Skvělých 31 km/h! 
Co se týče finančního příspěvku, každý účastník přispěl 1000 Kč, a HARFASPORT nadto věnoval Markovi 5000 Kč. Markovi Moflárovi pomohou vybrané peníze na trénik, start a pokrytí nákladů triatlonových závodů, jako je červencový Ford Challenge Prague a zářijový PescaraIronman v Itálii.

Marek Moflár komentuje jízdu slovy: Víkendová akce Praha - Drážďany - Praha se vydařila na maximum. Jsem moc rád,
že se akce zdařila, zejména atmosféra peletonu byla opravdu nezapomenutelná. Takový pocit bych přál zažít opravdu každému. Tak na nic nečekej! Pojď do toho příští rok spolu s námi a dokaž sám sobě, že nic není nemožné! Za servis a organizaci celé akce děkuji HARFASPORTu.

 

Příští rok opět
v červnu

Máme tak úspěšně za sebou druhý ročník cyklojízdy a všem zúčastněným i fanouškům moc děkujeme. Díky vydařenému slunečnému počasí a dlouhému dni se můžete těšit i příští rokem na silniční cyklojízdu Praha-Drážďany a zpět pro dobrou věc v červnovém termínu. 

 

Podobné články