Kurz techniky jízdy na Trutnov Trails 10. - 11. 9. 2019

CyklistikaPROBĚHLOTestování

Singletracky, traily, bike parky - v dnešní době čím dál populárnější zábava pro cyklisty všech zaměření i výkonnostních kategorií. Abyste tyto tratě zvládali bez problému, pořádně si je užili a zároveň měli vypilovanou pozici na fotkách, připravili jsme pro vás kurz techniky jízdy na Trutnov Trails s místním vyhlášeným instruktorem Dušanem Mihalečkem.

Kurz techniky jízdy na Trutnov Trails 10. - 11. 9. 2019

Kdy: 10. - 11. 9. 2019

Kde: Trutnov Trails

Ubytování: Hotel Krakonoš*** - součást pivovaru Krakonoš

Přihlašování na kurz ukončeno

Trutnov trails

Traily jsou sítě terénních stezek pro horská kola propletené v lesích, mezi skalami, v kopcovitém terénu. Stezky jsou většinou jednosměrné, takže nehrozí riziko střetnutí se stoupajícím jezdcem při rychlé jízdě dolů. Součástí trailů nejsou lanovky, takže si na kopec biker musí vyšlápnout takzvaně "za své", ale cesty jsou koncipované tak, že i do kopce je to zábava. Terénní stezky dolů jsou pak různých obtížností, od lehkých cest přes lávky, kořeny a klopené zatáčky po prudké sjezdy přes kameny a skály, takže si na své přijde každý od začátečníka po experta.

Stejně tak je tomu na Trutnov Trails, díky čemuž představuje naprosto ideální lokalitu pro výuku jízdy na horském kole pro všechny úrovně zdatnosti. Cca 22 km stezek se nachází ve východním předhůří Krkonoš v krásných lesích v oblasti Čížkových kamenů a Jestřebích hor.

Kurz

Výuka je určena maximálně pro 10 lidí, tím je zaručen naprosto indiviuální přístup všem účasníkům. Kurz je zaměřen
na správnou techniku jízdy
po terénních cestách, správné přenášení těžiště těla, "čtení" terénu a především
na bezpečnost při jízdě na těchto tratích. Kurz je určen pro ty, kteří s jízdou po trailech a singletracích začínají a nebo mají lehké zkušenosti a chtějí se zdokonalit.

Program

Sraz je v úterý 10. 9. 2019 v 10 hodin u na parkovišti u Bohuslavic, kde se dá přímo nastoupit na Trutnov Trails. Po úvodních informacích a seznámení vyrazíme na kolech na traily. Výuka probíhá cca do 17. - 18. hodiny, podle energie a zájmu skupiny. Během dne si v lese dáme svačinu, při velkém hladu lze zajet k základně s hospodou. Po ježdění se přesuneme do Hotelu Krakonoš, kde se navečeříme a u piva probereme, jak nám to šlo.

Ve středu ráno nás v hotelu čeká snídaně a poté přesun opět na parkoviště k začátku trailů (na 10. hodinu). Celodenní výuka
a ježdění končí kolem 17. - 18. hodiny.

S sebou:

  • horské kolo vhodné na traily
  • cyklistickou přilbu (povinná!)
  • batoh se svačinou, sušenkami pro dostatek energie a pitím (na oba dny)
  • peníze na oběd

Cena kurzu: 2.990,- 

CENA kurzu ZAHRNUJE:

  • služby zkušeného instruktora Dušana Mihalečka
  • permity na Trutnov Trails
  • ubytování se snídaní v Hotelu Krakonoš*** v dvoulůžkových pokojích (za příplatek možnost samostatného pokoje)

Dále nabízíme:

  • zapůjčení a dovezení celoodpruženého kola na dva dny za 1.000,- Kč
  • dopravu z Prahy na kemp za 500,- Kč

chci jet na bikový kurz

Přihlašování na kurz ukončeno. Pro další informace pište na mail stangler@harfasport.cz nebo volete na telefon 702081604. Těšíme se na vás!

Podobné články