zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Kurzy běžeckého lyžování 2022 - posuňte se dál pod vedením skvělých instruktorů

BěžkyJak vybratServis a údržbaTestováníWorkshop

Jízda na běžkách je v posledních letech čím dál oblíbenějším zimním sportem. Aby ne. Nezávislost na vleku, přibývající kilometry upravených tras v krásné přírodě, možnost jezdit sólo, s rodinou, i v partě. Navíc běžky pálí hromadu kalorií a skvěle trénují výdrž. Od roku 2022 proto pořádáme společně se Ski klubem Jablonec a značkami Atomic a Salomon kurzy běžeckého lyžování pro každého. První ročník dopadl více než skvěle!

Kurzy běžeckého lyžování 2022 - posuňte se dál pod vedením skvělých instruktorů

Během 4 termínů jednodenních kurzů prošlo rukama šikovných instruktorů na 60 účastníků našich běžeckých kurzů. Od úplných začátečníků až po zkušené účastníky amaterských závodů. Na vlastních běžkách, i na testovacích setech od značek Atomic a Salomon

Jak kurzy probíhaly?

Přinášíme report z místa akce během posledního termínu.

S účastníky běžeckých kurzů  se setkáváme na ranním brífinku v klubovně Ski klubu Jablonec. Probereme program, dáváme kávu a koblihu, energie bude potřeba.
Rozběhání probíhá na štědře prostorném tréninkovém ovále v areálu, který byl vždy pro naše týmy kvalitně upraven ještě těsně před akcí. Lyžařský klub zde má vlastní rolbu, která na zavolání vytvoří dokonalou stopu. Běžecký kurz začíná klasikou.
"Nech tu lyži, ať se klouže," upozorňuje instruktorka Šárka. "Odrazíš se z jedné nohy a hůlky, a pak využíváš klouzavého pohybu."
Úroveň skutečně nerozhoduje, instruktoři se věnují individuálně každému právě podle jeho zkušeností. 
Další kolo se jede bez hůlek, trénuje se odraz čistě z nohy. 

Z pohybu na čerstvém vzduchu vyhládne. Naštěstí je v zázemí Ski klubu Jablonec také kuchyně, kde už s láskou připravují oběd pro všechny zájemce. A porce jsou skutečně štědré. Na baru dostávame teplé i studené pití, v klubovně / jídleně se ohřejeme, poklábosíme s ostatními účastníky. 

Po krátké siestě dovednosti získané dopoledne uplatníme v terénu, tedy v běžkařských trasách areálu Břízky. Zkušení běžkaři, a ti s poctivou fyzičkou, se pouští i do skejtování. To si může, ale nemusí, vyzkoušet každý. Opět pod dohledem a s radami instruktorů. Jednou z nejdůležitejších dovedností je však "kontrolovaný pád". 

"Skvělé je, že si nemusím vozit své vybavení. Tady si vše, běžecké boty, běžky i hůlky, půjčím. A ještě můžu vyzkoušet různé modely," pochvaluje si účastník Adam. Je to tak, pro letošek jsme spojili síly se značkami Atomic a Salomon, a měli jsme tak k dipozici impozantní množství testovacího materiálu pro všechny zájemce na klasiku i skate. Celodenní kurz je ideální prostředí na důkladné vyzkoušení testovacího vybavení.
Součástí kurzu bylo i téma jak správně mazat a pravidelnou péčí prodloužit životnost zimního běžeckého vybavení. 

Krom techniky jsou časté dotazy také na adekvátní oblečení a výbavu obecně.
Náš kolega Aleš, který byl na všech kurzech, má detailní přehled o kompletním sortimentu a díky letitým zkušenostem dokáže poradit opravdu se vším každému z účastníků bežeckých kruzů.

Jak instruktoři, tak kurzisti si společný čas ve stopě užili. A protože zájem byl opravdu veliký, budeme s příští zímní sezónou s kurzy samozřejmě pokračovat. Opět ve spolupráce s profíky ze Ski klubu Jablonec a našimi partnery Atomic a Salomon. Sledujte naše sociální sítě a akce na webu, ať vám neunikne žádná zajímavá událost!  

Podobné články