zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Vybíráte běžky a boty na běžky? Fischer Speedmax udává tón

BěžkyJak vybratProdejnaProduktové novinky

Chcete být nejlepší? Volte nejlepší materiál! Běžecké centrum HARFASPORT nabízí kompletní sortiment pro běžecké lyžování a zároveň nejširší paletu nejuznávanější značky Fischer v čele s „trendymakerem“ řadou Speedmax. Ostatně letos k ní a nejlepším světovým lyžařům přestoupila i elitní česká biatlonistka Markéta Davidová.

Vybíráte běžky a boty na běžky? Fischer Speedmax udává tón

Nejprve si zkusme odpovědět na obšírnější otázku, proč je Fischer konsenzuálně uznáván jako lídr v běžeckém lyžování mezi pěti šesti nejlepšími značkami. Tajemství úspěchu vychází z více než stoleté tradice know-how a náročnosti rodinné firmy, prioritního a největšího výrobce běžek, bot i vázání. „Produktoví manažeři úzce spolupracují, vyvíjejí lyži i s vázáním a upevněním na podrážku boty, aby to dokonale fungovalo,“ doplňuje Vladislav Šílený ze společnosti Sport und Freizeit, která je na českém trhu výhradním zástupcem Fischeru.

Elitní běžky Fischer, to je řada Speedmax

Výběr běžek záleží jen na vás, vašich preferencích, postavě i schopnostech. Obvykle se začíná s klasikou, s volným stylem, bruslením, se pokračuje. Nejlépe vám ovšem poradí v našem běžeckém centru, kde si vás poměří, proberou kondici i požadavky a doporučí nejlepší volbu.

Jedno platí pro všechny stejně, čím lepší výbava, tím lepší svezení. A to neplatí jen pro závodníky, ale i pro hobby běžkaře.

Elitní kolekce nesoucí název Speedmax pro klasiku i bruslení je složena z toho nejlepšího – vysoce grafitové skluznice nanesené za studena a bez tlaku, aby nebyly jejich skluzné molekuly poškozeny, s voskovatelnými bočnicemi, precizním vyvážením a dynamikou, systémem párování, kdy jsou obě lyže v páru téměř identické a mnohým dalším.

Běžky Ficher Speedmax pro klasiku

Twin skin běžky, tajemství mohérového pásku na lyžích FISCHER TWIN SKIN SPEEDMAX 3D

I na klasičkách Speedmaxech se už používá mohérový pásek namísto mazací komory. Když potřebujete rychlost, nehledejte nic jiného než Speedmax 3D Twin Skin. Tyto závodní a vysoce intenzivní tréninkové běžky jsou navrženy čistě pro rychlý pohyb. Cold Base Bonding a Gliding Sidewall maximalizují váš skluz, zatímco offsetové mohérové pásky Twin Skin poskytují přilnavost pro maximální přenos síly. Nový design a označení RACE CODE potvrzují, že máte vybavení pro Světový pohár.

„Trend s twin skinem pozvolna nahrazuje klasickou mazací běžku, poptávka je ohromná ve všech kategoriích už od těch závodních. Lyže Twin Skin Speedmax 3D obecně má skvělé vlastnosti, drhnutí mohéru ve srovnání se šupinou není ve skluzu téměř žádné, ani je neslyšíte, naopak skvěle jede. Úzké pásky svou asymetrickou pozicí zajišťují plynulý přechod mezi skluzem a odrazem. Zachovaná podélná drážka na skluznici lyže bezvadně vede. Pásky nenamrzají, nechytají sníh, jejich mohérová plocha je minimální. Když lyže dobře vyberete, nemusíte vůbec řešit mazání stoupací komory,“ potvrzuje Vladislav Šílený.

Klasické mazací běžky SPEEDMAX 3D CLASSIC PLUS

Speedmax 3D Classic Plus jsou tou správnou volbou pro rychlý pohyb na mokrém nebo tvrdém sněhu je Speedmax 3D Classic Plus. Konstrukce voskovatelné bočnice poskytuje hladký povrch na obouch stranách běžky, což zajišťuje snížení tření pro lepší výkon. Samozřejmě, že takto rychlé běžky nesou označení RACE CODE. Model 902: optimalizován pro podmínky -2 až +10 °C.

Běžky Ficher Speedmax pro bruslení

FISCHER SPEEDMAX 3D SKATE PLUS

Skatové lyže Fischer Speedmax jsou špičkové běžecké lyže s vázáním World Cup Skate IFP. Jádro AIR CORE HM Carbon spojuje osvědčený materiál Air core s karbonovými vlákny.

Nová 3D Speedmax s novou nižší a kratší konstrukcí špičky pro minimální švihovou hmotnost a nejvyšší obratnost. Speedmax 3D Skate Plus disponují voskovatelnou bočnicí. Bočnice je navržena tak, aby snižovala třecí odpor a aby podporovala nevídanou úroveň skluzu. Základna Cold Base Bonding umožňuje lepší absorpci a broušení vosku. Optimalizováno pro použití při -10°C a tepleji.

Nová konstrukce nejlehčí běžky FISCHER SPEEDMAX HELIUM SKATE PLUS vznikla jako bonus

„Jako bonus vznikla nová konstrukce lyže Speedmax Helium, závodní skatová špička pro fajnšmekry. Je nejlehčí od Fischera a váží pouze 950 gramů. Konstrukční změna s využitím technologií Bidirectional Air Core, Helium Shield zachovává při odlehčení špičkovou dynamiku i odolnost, která odpovídá charakteru Speedmaxů, ale na noze je téměř necítíte,“ představuje novinku odborník Fischeru.

Cold Base Bonding poskytuje zlepšenou absorbci vosku  a voskovatelná bočnice vyrobená ze základního materiálu nabízí optimální kluzné vlastnosti díky sníženému tření. Sportovci tak mohou získat rozhodující setiny sekund, které dělí vítěze od zbytku.

Ideální a zaručeně nejrychlejší kombinací je pak samozřejmě kompletní set – lyží, vázání a bot. Fischer má svůj koncept vázání a podrážek Turnamic od sezony 2016/17.  

Boty na běžky Fischer Spedmax

Nové lehké boty Speedmax se vyznačují lepším přenosem síly a agilitou se zvýšenou torzní tuhostí a flexibilním střihem v kombinaci s optimalizovaným tvarem Race. Manžeta a pata nyní obsahují Carbon Zone Control, který přenáší i ten nejmenší impuls do běžek pro maximální přenos síly a kontroly.

Boty na běžky Fischer Speedmax na klasiku

Ultralehké profesionální běžakřské boty Speedmax Classic označené RACE CODE potvrzují, že nosíte vybavení pro Světový pohár. Lehčí, pružnější 2-dílná podešev a vynikající tvar poskytují potřebnou stabilitu. Navrženo s lehkou boční podporou a hladkým předklonem pro dokonalý ohyb a přenos energie a kontroly.

Boty na běžky Fischer Speedmax na bruselní

Prvotřídní výkon běžkařských bot Speedmax Skate se vyznačuje prvotřídním přizpůsobením pro stabilitu a efektivní přenos síly. Nový systém šněrování a závodní tvar lépa obepíná chodidlo a lehká, pevná podrážka s kloubem Zero Play zaručují přesný a plynulý pohyb a šetří cenné sekundy. Označení RACE CODE potvrzuje, že máte na sobě vybavení pro Světový pohár.

Běžecké vázání Fischer Speedmax

Extrémně lehké a nastavitelné vázání TURNAMIC bez nutnosti použití nářadí umožňuje nejúčinnější přenos síly z bot na běžky pro rychlejší a efektivnější běžkování. Po optimalizaci interakce mezi komponenty boty-vázání-deska-běžky dosáhnete bezkonkurenční dynamické jízdy.

VYBAVENÍ NA BĚŽKY FISCHER

CELÁ NABÍDKA ZNAČKY FISCHER V HARFASPORTU

 

Podobné články