zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Dynastar a Lange, silný tandem lyžařských vítězů, vsaďte na ně i vy

LyžákyProduktové novinkySjezdovky

Značky Dynastar a Lange patří již dlouhá desetiletí mezi ty, kteří vévodí světu alpského lyžování. Ze širokého porfolia vybíráme sportovní race řady určené pro milovníky sportovního sjezdového lyžování a také nahlédneme pod pokličku přímo do výroby…

Dynastar a Lange, silný tandem lyžařských vítězů, vsaďte na ně i vy

Lyže Dynastar

Chamonix. Vášeň. Autentičnost. Odvaha. To jsou slova vystihující značku, jejíž celá historie a následně výroba lyží jsou trvale spojeny a prodchnuty prostředím nejvyšší hory Evropy - Mont Blancem.

Právě ve stínu Mont Blancu Dynastar budoval svůj příběh, aby se po více než 50 letech stal výjimečnou značkou a jedinou společností této velikosti, která dnes vyrábí lyže „made in France“. Desetiletí po desetiletí vytvářely lyže Dynastar legendu založenou na inovacích a autenticitě, která s sebou nese neomezenou vášeň všech lyžařů, kteří chtějí naplno prožívat svou lásku k lyžování. Od samého počátku existuje úzká spolupráce mezi značkou a sportovci v rodině Dynastar. Tito sportovci se podílejí na celém procesu navrhování výrobku, od počátečního zadání až po testy na sněhu.

Dnes je společnost Dynastar více než kdy jindy expertem ve svém oboru. Pro tuto špičkovou technologickou společnost představuje Mont Blanc a Chamonix skutečnou testovací laboratoř, terén plný zážitků, zdroj inspirace, základnu a referenci. Díky vrozené víře v horské hodnoty sdílejí zaměstnanci společnosti Dynastar stejnou vášeň a spojuje je společný cíl: vytvořit jedinečný pocit ze sněhu, znak Dynastaru.

Výroba lyží Dynastar

Více než 60 % produktů se dnes stále vyrábí ve francouzské továrně v Sallanches, kde byla společnost založena a nachází se v údolí Chamonix Mont-Blanc v srdci francouzských Alp. Pojďte nahlédnout dovnitř…

Příprava dílů

Konstrukce lyží probíhá ve třech hlavních fázích: příprava jednotlivých dílů, jejich montáž (tvarování) a následná úprava lyže, aby byla schopná jízdy. Každý díl lyže se proto zpracovává v určité dílně ze surového materiálu, než se odešle na tvarování.
Nejdříve se spojí všechny části, ze kterých se lyže skládá:

  • Skluznice
    Skluznice se dodávají ve velkých rolích a jsou předem nařezané na tvar lyže. Tyto díly se pak vkládají do prostoru určeného obsluhou.
  • Hrany
    To je to, co dodá lyži přilnavost a umožní jí správně „řezat sníh“.
  • Jádro
    Část výroby lyží se provádí s dřevěnými jádry.
  • Sítotisk a vrchní vrstva
    Vrchní vrstva je poslední plastová vrstva na lyži, která slouží jako ochrana. Sítotisk je design, který vidíte na lyžích, když lyžujete. Sítotisk je obvykle integrován do vrchní vrstvy lakováním.
  • Vlákna
    Základní prvky konstrukce lyží. Můžeme pracovat s různými druhy vláken: skleněnými, čedičovými, uhlíkovými atd.
Lisování

Lisování je nejdůležitější částí: všechny části se spojí dohromady a vznikne finální produkt.

Jakmile jsou všechny části připraveny, lis se zavře a spustí se lisovací proces. Poté putují na dokončení, kde se z nich musí odstranit zbytky vláken a další zbytečné části.

Po „sendvičovém“ tvarování je lyže sestavena a může být dokončena.

Dokončení


Dokončovací práce probíhají v několika etapách. Lyže vyjíždí ven obklopená zbytky vláken a pryskyřicí, které je třeba odstranit, aniž by došlo k jejímu poškození.

Většina práce v dokončovací fázi je zaměřena na strukturu a skluz lyže pomocí brusných kotoučů.

Kontrola kvality

Po dokončovací fázi jsou lyže prohlédnuty a poté jdou na kontrolu kvality. Ve vyhrazené místnosti se kontrola kvality provádí laserem.

Kontrola kvality je zásadní: pokud se vyskytne problém, výroba se zastaví, dokud se problém neidentifikuje a nevyřeší.

Párování a voskování

Lyže jsou téměř hotové, zbývá je jen poskládat do párů, protože jsou vyráběny individuálně, a teprve poté jim přidělit pořadové číslo.

Lyže Dynastar s podpisem olympijského vítěze v limitované kolekci

Aby značka Dynastar pomohla vybojovat vysněnou medaili francouzské hvězdě v alpském lyžování Clémentu Noëlovi na olympiádě v Pekingu 2022 , vyrobili  limitovanou edici legendárního modelu Omeglass. Lyže pro šampiona, od šampiona.

Clément Noël zlato ve slalomu skutečně v roce 2022 získal. Tento mladý francouzský talent sjel poprvé sjezdovky v rodných Vogézách ve věku dvou a půl let a ještě se máme na co těšit.

Limitované kolekce lyží Dynastar Clement Noël  je nyní dostupná na vybraných prémiových prodejnách. Vybírat můžete slalomky Dynastar Speed  race LTD C. Noel nebo obřačky Dynastar Speed Omeglass Master SL le C. Noel.

 


 

Lyžařské boty LANGE

Značka LANGE je nesmazatelně zapsána v historii výroby sjezdové obuvi – byla první, kdo vyrobil lyžařskou obuv s plastovým skeletem; byla první, kdo vyrobil lyžařskou obuv speciálně tvarovanou pro ženy; byla první značkou, která přišla na trh se třemi šířkami skeletu a botičky tak, aby vyhovovaly různým tvarům chodidla.

Lange je první a nejúspěšnější lyžařskou obuví současnosti ve Světovém poháru, olympijských hrách a mistrovstvích světa. A díky zkušenostem a poznatkům od nejlepších závodních lyžařů, je i celá kolekce LANGE unikátní svou technickou konstrukcí, použitými materiály, kvalitou a užitnými hodnotami pro každého lyžaře.

Nové LANGE RS – modrá pro vítězství

Charakteristická modrá barva Lange spojuje ty, kteří udržují původní vášeň značky pro sjezdové lyžování. Tato dnes již legendární barva je symbolem pro sportovce a týmy.

V roce 2022 vlévá značka do své závodní kolekce novou krev. Stále více se řídí odvážnými inovacemi a přepracovává svou barevnou řadu. Vylepšením své vlajkové barvy Lange vytvořila sytější, půlnoční modrou. Tato nejnovější generace modré vychází z barvy bot, které měl na sobě Alberto Tomba při svém posledním vítězství. Vyjadřuje koncentrovanou technologii obsaženou v srdci nové řady RS.

 

Podobné články