Servis kol – seminář pouze pro holky (na kole)

CyklistikaServis a údržbaWorkshop

Milé dámy, ženy a prostě všechny holky na kole, pozor! Potřebujete si osvojit základní servisní úkony na kole, abyste si při defektu nemusely volat přítele na telefonu? S naší servisačkou Lenkou jsme pro vás připravili seminář-workshop, který je určen výhradně ženám!

Servis kol – seminář pouze pro holky (na kole)

Servis kol – seminář pouze pro holky (na kole)

Rády jezdíte na biku, silničce, s kamarádkami či s dětmi a potřebovaly byste si být jisté v kramflecích, když třeba píchnete? Řešíte, co s kolem po vyjížďce, když jste třeba zmokly nebo vám někde něco vrže? Na našem praktickém semináři se vše potřebné, co si můžete udělat samy, dozvíte. Naučí vás to Lenka Wiedenová, která kolem žije snad odjakživa a poslední 3 roky se věnuje servisu kol profesionálně.

Nejdříve se seznámíte s tím, co by vám nemělo chybět, než vyrazíte na vyjížďku a pak se naučíte, jak s materiálem pracovat. Seminář bude probíhat pouze v malé skupince tak, aby si všechny přihlášené ženy jednotlivé úkony samy vyzkoušely a naučily se je. Lenka vás seznámí i s tím, jak často kolo servisovat a kdy ho svěřit do rukou odborníka.

PROGRAM 

  • Základní cyklistická výbava každé cyklistiky
  • Jak vyměnit duši
  • Péče o řetěz
  • Brzdy – výměna špalků/destiček
  • Mytí kola a péče o kolo po vyjížďce

TERMÍN

16. 4. 2024 V 17:00 HODIN

 

KDE: PRODEJNA HARFASPORT, 2. patro
DÉLKA: cca 2,5 hodiny
KAPACITA: 6 osob
CENA: 500 Kč

 

  • Přihlášku na seminář proveďte v našem on-line rezervačním systému.
  • Platbu proveďte následně přes on-line platební bránu (odkaz na platbu vám přijde na e-mail uvedený v rezervaci).

PŘIHLÁSIT SE

  • Vyplňte nám stručný dotazník, Lenka vám díky tomu seminář upraví na míru.

DOTAZNÍK

Praktický seminář povede Lenka Wiedenová

Když přijdete do našeho servisu a má službu Lenka, na první dojem bude působit jako zjevení. Mladá a krásná holka za servisním stojanem, řeknete si. Působí mezi našimi kluky jako růže v trpí. Ale pozor, není to žádná křehká květinka, i když tak na první dojem působí.

Kolo je nedílnou součástí Lenčina života. Sice nezávodí, ale na kole jezdí všude. Po dokončení studia na Vysoké škole chemicko-technologické začala působit na Akademii věd ČR, ale poté s manželem odcestovali do Londýna, kde žila 8 let. Její vášní je hudba, ale ke koncertům si přidala ještě práci lyžařského bootfittera. Přípravě lyžáků, vložek a prodeji lyží se věnovala 5 let.

Její londýnský kamarád, bývalý cyklistický závodník potřeboval posilu do svého obchodu Fullcity Cycles. Obchod sídlí v London Fields, uprostřed parku v hipsterské čtvrti hned na cyklo stezce. Tam Lenka strávila profesionálním servisem kol 3 roky. Asi byste u nás těžko našli v servisu někoho, kdo spravil tolik starých kol. „Vždy jsem se uměla o svoje kolo dobře postarat, ale s profesionálním servisem kol jsem začala s příchodem covidu, kdy přibylo práce a všichni chtěli najednou jezdit na kole, které potřebovali dát do pořádku. Ta práce mě hned chytla a baví mě dodnes. U nás jsou zákazníci často překvapení, že kola servisuje holka, ale v Anglii je to normální. V lonským Fool City Cycles jsme kromě majitele byly všechny holky“, vypráví Lenka. 

Poslední rok je Lenka ženskou posilou našeho servisního týmu kol a lyží poté, co se s manželem vrátili zpět do Česka za jeho pracovní nabídkou.

Profesní výměnu chemické laborky za tu servisní si Lenka pochvaluje a měnit ji nehodlá.

SERVIS KOL

 

 

Podobné články