zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Oakley, to je unikátní technologie sportovních brýlí

CyklistikaProdejnaProduktové novinky

Kdo by nechtěl mít na nose brýle s ikonickým písmenem O? Představujeme novou technologii Oakley PrizmTM.

Oakley, to je unikátní technologie sportovních brýlí

Značka Oakley

Produkty Oakley patří mezi špičku, která boří konvence. Co stojí za současným úspěchem? Značku založil v roce 1975 uznávaný americký designér Jim Jannard s životním mottem: „Všechno na světě může být uděláno lépe. Otázkou však je kdo a kdy to udělá lépe.“ Od začátku zavrhnul průměrnost a zaměřil se na inovace, které zbořily hranice mezi funkčností, stylem a formou. Prvními výrobky značky byly gripy na motorky s ergonomickým tvarem.

Revoluce přišla v roce 1984 se sportovními brýlemi. Oakley představila optickou technologii nejvyšší kvality, vytvořenou speciálně pro požadavky sportu na vrcholové, profesionální úrovni.

Brýle Oakley

Za čtyři dekády se značka Oakley stala ikonou v oblasti sportovních brýlí pro cyklistiku, lyžování ale i volnočasové aktivity. Mark Cavendish, Nino Schurter, Matieu van der Poel a další slavná jména ze světa cyklistiky uvidíte v závodě zásadně s brýlemi Oakley.

Vývoj inovací jde stále dopředu a Oakley dle motta svého zakladatele přichází s další unikátní technologií. Její název je PrizmTM .
Seznamte se, už nebudete chtít nic jiného!

(Nejen) cyklistické brýle Oakley s technologií PrizmTM

Co je technologie PrizmTM?

PrizmTM je exkluzivní technologie Oakley, která vyladí vidění za specifických podmínek a pro specifické sporty. Zvýrazňuje barvy, kde je lidské oko nejcitlivější pro vnímání detailů. Tím zlepšuje výkon očí a bezpečnost bez kompromisů jaké jsou spojené s konvenčními čočkami.

Je to vůbec poprvé, kdy vznikají čočky určené pro konkrétní sportovní aktivity.

Proč zvolit brýle Oakley s technologií PrizmTM?
  • vylaďuje vizuální ostrost, abyste lépe a čistěji viděli a mohli dříve reagovat
  • zlepšuje rozpoznávání barev a umožňuje zaměřit se na to, co potřebujete vidět
  • optimalizuje schopnost vidět a sledovat pohybující se objekty ve vašem zorném poli
  • zlepšuje optický výkon a bezpečnost a pomáhá vám závodit s jistotou
Jak PrizmTM funguje?

Díky speciálně vyvinutým aditivům, přidávaných do čoček při výrobě, filtruje čočka PrizmTM optický „šum“ ze světla, které narušuje rozlišování barev. Můžete si tuto technologii představit jako ultraprecizní barevné ladění, které je navrženo specificky pro prostředí vašeho sportu či aktivity.

V čem je PrizmTM jiná než všechny ostatní čočky?

Běžné sluneční brýle jen všechno ztmaví. Některé čočky zlepšují kontrast, ale jsou navrženy pro širší spektrum aktivit a prostředí, takže představují kompromisy. Postrádají jemné vyladění barev, které potřebujete pro specifické využití brýlí. Nářadí a náčiní, které využíváte pro svůj sport, je specifické a čočka vašich sportovních brýlí také a s PrizmTM toho dosáhnete.

Jak značka Oakley dosáhla takové inovace?

V Oakley využili hyperspektrální zobrazování, technologii využívanou špionážními satelity. To jim umožnilo analyzovat světlo ve skutečných prostředích a se zaměřením na detail a precizní zobrazení, což stanovuje nový standard v průmyslu sportovní optiky.

Proč je třeba vidět ty správné barvy?

Jakékoliv prostředí klade na náš zrak unikátní nároky. S důrazem na potřeby specifického sportu a prostředí je tu PrizmTM. Vidět svět v těch správných barvách s sebou nese schopnost rozlišovat věci, tak jak jsou a pomáhají vám vnímat potenciální nebezpečí, jako jsou kořeny nebo větve podél bikového trailu. Běžná čočka se toho snaží dosáhnout jen prostým přidáním kontrastu, ale to může měnit barvy. Barevné vyvážení čoček PrizmTM je propracované a hlavními benefity je nejen zvýšení kontrastu, ale také lepší vnímání barev a jasná ostrost vidění. Stejně tak objekt ve vašem periferním zorném poli představuje výzvu, protože zasahuje tu část oka, kde je méně barvu rozlišujících buněk. Zacílením těch správných barev cílíme i na ty správné buňky, které jsou důležité pro váš sport i pro něj dané prostředí. PrizmTM zajišťuje, že váš pohled je precizní a se smyslem pro detail. A to se projeví v lepším výkonu.

Jak mi PrizmTM umožní vidět barvy tak, jak je vidět potřebuji?

Konvenční sluneční brýle jsou jako ovládání hlasitosti. Společně s hlasitostí stáhnete i vlnové délky zvuku bez úpravy ladění. Naproti tomu stereo ekvalizér umožňuje upravovat zvuk společně s nastavením basů a výšek ve specifických částech spektra. A přesně tak funguje PrizmTM ve světelném spektru: jemně vylaďuje jednotlivé části barevného spektra.

Uvidíte i to, co vám dosud chybělo.

Zorníky s technologií PrizmTM jsou dostupné pro různé druhy sportů v celkem 8 verzích:

  1. PrizmTM  TRAIL
  2. PrizmTM  TRAIL TORCH
  3. PrizmTM  ROAD
  4. PrizmTM  ROAD BLACK
  5. PrizmTM  FIELD (původně baseball)
  6. PrizmTM  GOLF / DARK GOLF
  7. PrizmTM  ANGLING (rybaření)
  8. PrizmTM  MX

    Kromě sportovních zorníků nabídka Oakley PrizmTM  obsahuje kategorie  PrizmTM UNIVERSAL pro širší využití a PrizmTM EVERYDAY pro volnočasové nošení.

Cyklistické brýle Oakley

 

 

 

Podobné články