zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Servis kol – seminář/workshop pouze pro holky (na kole) před závodem L‘etape

CyklistikaWorkshop

Přípravy na třetí ročník L’etape v rámci tréninku jdou do finále, je čas se zaměřit i na přípravu kola před závodem a být připraveny na možné defekty, které vás mohou nejen během závodu potkat.

Servis kol – seminář/workshop pouze pro holky (na kole) před závodem L‘etape

SERVIS KOL – SEMINÁŘ POUZE PRO HOLKY (NA KOLE) pro účastnice l‘ETAPE

Silnička je vaše vášeň, ale máte obavy z možných defektů, se kterými si nevíte rady? Obzvlášť, pokud by vás měly takové nepříjemnosti potkat během závodu?  Pak přijďte na praktický seminář/workshop do HARFASPORTu. Vše potřebné pro den D se dozvíte od Lenky Wiedenové, která kolem žije snad odjakživa a poslední 3 roky se věnuje servisu kol profesionálně.

Workshop bude zaměřen na opravy kola během závodu pouze v malé skupince tak, aby si všechny přihlášené ženy jednotlivé úkony samy vyzkoušely a naučily se je.

PROGRAM 

1. Teoretická část
  • Kontrola bezpečnosti kola před jízdou nebo po delším stání
  • Rychloopravy toho, se se může při jízdě přihodit:
    • Spadlý řetěz
    • Přeskakující rychlosti
    • Posunutí řídítek
    • Cinkající kotouče nebo drhnoucí špalky
2. PRAKTICKÁ ČÁST
  • Jak vyměnit duši
  • Další úkony dle zájmu přihlášených a času

TERMÍNY

16. 5. 2023 V 17:00 HODIN
23. 5. 2023 v 17:00 HODIN

KDE: PRODEJNA HARFASPORT, 2. PATRO

DÉLKA: CCA 2 HODINY

KAPACITA: 6 OSOB

PRAKTICKÝ SEMINÁŘ POVEDE LENKA WIEDENOVÁ

Když přijdete do servisu v HARFASPORTu a má službu Lenka, na první dojem bude působit jako zjevení. Mladá a krásná holka za servisním stojanem, řeknete si. Působí mezi těmi kluky jako růže v trpí. Ale pozor, není to žádná křehká květinka, i když tak na první dojem působí.

Kolo je nedílnou součástí Lenčina života. Sice nezávodí, ale na kole jezdí všude. Po dokončení studia na Vysoké škole chemicko-technologické začala působit na Akademii věd ČR, ale poté s manželem odcestovali do Londýna, kde žila 8 let. Její vášní je hudba, ale ke koncertům si přidala ještě práci lyžařského bootfittera. Přípravě lyžáků, vložek a prodeji lyží se věnovala 5 let.

Její londýnský kamarád, bývalý cyklistický závodník potřeboval posilu do svého obchodu Fullcity Cycles. Obchod sídlí v London Fields, uprostřed parku v hipsterské čtvrti hned na cyklo stezce. Tam Lenka strávila profesionálním servisem kol 3 roky. Asi byste těžko našli v servisech kol někoho, kdo spravil tolik starých kol. „Vždy jsem se uměla o svoje kolo dobře postarat, ale s profesionálním servisem kol jsem začala s příchodem covidu, kdy přibylo práce a všichni chtěli najednou jezdit na kole, které potřebovali dát do pořádku. Ta práce mě hned chytla a baví mě dodnes. U nás jsou zákazníci často překvapení, že kola servisuje holka, ale v Anglii je to normální. V lonským Fool City Cycles jsme kromě majitele byly všechny holky“, vypráví Lenka. 

Poslední rok je Lenka ženskou posilou servisního týmu kol a lyží HARFASPORT poté, co se s manželem vrátili zpět do Česka za jeho pracovní nabídkou.

Profesní výměnu chemické laborky za tu servisní si Lenka pochvaluje a měnit ji nehodlá.

PŘIHLÁŠENÍ NA SEMINÁŘ PROBÍHÁ PROSTŘEDNICTVÍM L‘ETAPE - OBA TERMÍNY JSOU OBSAZENY.

Podobné články