zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Nový Cannondale Scalpel je tady!

CyklistikaProduktové novinky

Od toho, co první generace Scalpelu v roce 2002 dokázala, že celoodpružené kolo může být rychlejší než hardtail, byl Scalpel vždy tím kolem, které určovalo směr. Definovalo směr, kterým se má XC ubírat, ne kde je nebo kde bylo. A tenhle nový krasavec pokračuje v legendárním odkazu.

Nový Cannondale Scalpel je tady!

Více zdvihu, zábavnější geometrie, lepší specifikace, a co nejnižší hmotnost. Smazává hranici mezi super zábavným trailovým kolem a závodní mašinou. Protože v dnešní době už je to jedno a totéž. Rychlost může být zábavná. A čím je větší, tím je zábavnější. Tak vítejte v zábavě!

DRŽTE SE PEVNĚ

Jezdit na novém Scalpelu je vzrušující. Když se spojí nejpokročilejší design odpružení, nejmodernější geometrie a neskutečně nízká hmotnost závodního kola s agresivní XC komponentovou skladbou, Scalpel vám pomůže najít extra rychlost v každé části trailu. Zrychluje tam, kde ostatní váhají. Má skvělý grip tam, kde to ostatním klouže. A předjíždí tam, kde ostatní brzdí. Scalpel je vůdčím elementem do úplně nové éry XC. Cvakněte si lístek, zapněte pásy a připravte se.

CO NOVÝ CANNONDALE SCALPEL NABÍZÍ?

Členové týmu Cannondale Factory Racing dali své požadavky jasně najevo. Chtěli jedno jediné – chtěli víc. Tak jim to v Cannondale dali. Nový Scalpel nabízí více zdvihu, agresivnější geometrii a lepší osazení. Proč? Aby dokázali ovládnout jeden den závod svěťáku v XC a druhý den jejich oblíbené traily kolem domu.

ZLEPŠENÉ ODPRUŽENÍ

Nejen více zdvihu. Více lepšího zdvihu. Díky našemu magickému systému pružení FlexPivot a kinematice pružení, 120 mm zdvihu Scalpelu poskytuje neskutečnou trakci, lepší kontrolu nad kolem, a sakra moc zábavy. Se vší efektivností a funkčností, kterou byste očekávali od kola, které vyhrává na Světových pohárech.

ZÍRÁTE? TO JE V POHODĚ

Žádná jiná vidlice nevypadá tak, jako Lefty. A žádná jiná vidlice nefunguje tak, jako Lefty. Díky tomu jezdci, kteří na ní jezdili, získali za poslední dvacet let nespočet pódiových umístění. Nepřekonatelná tuhost, plynulost chodu a aktivita pružení jsou výsledkem toho, že i když vypadá hodně divoce, v případě potřeby vás Lefty udrží v první linii.

KRÁSA RYCHLOSTI

To není žádný marketingový blábol. Každá část Scalpelu je podřízena především špičkové funkci – kinematika odpružení, hmotnost, tuhost a ovladatelnost. Vlastnosti určují chování kola, ne naopak. A hlavně rychlé kolo vypadá skvěle!

ĎÁBEL TKVÍ V DETAILECH

Rychlost kola začíná u geometrie. A Scalpel v tomhle exceluje. Položený, 66.6° úhel hlavové trubky a geometrie rámu upravená na míru každé velikosti tak, aby jezdec stál vyváženě přesně mezi koly. Výsledek? Více síly a trakce během výjezdů, více kontroly v zatáčkách, a absolutně nový rozměr jistoty v rychlých pasážích.

KOLA CANNONDALE

PRŮŘEZ KOLEKCÍ

Čtyři stupně výbavy, dva druhy vidlice, různé varianty osazení. Je jen na vás, jakou zvolíte.

CANNODALE SCALPEL LAB71

Rám vyroben z materiálu s označením Ultralight Series 0 s FlexPivot zadními vzpěrami, 120 mm zdvihem a Proportional Response geometrií a odladěnou kinematikou pružení. Vidlice Lefty Ocho Carbon má nejvíce plynulý chod a precizní zpracování na světě – karbonová horní noha, 120 mm zdvihu a TwistLoc Ultimate lockout s dálkovým ovládáním. K tomu přidejte lakované karbonové kombo řídítek a představce SystemBar XC-One v designu LAB71, pohon Sram XX SL AXS T-Type, Sram Level Ultimate Stealth brzdy a nejlehčí zapletená kola od DT Swiss – model XCR 1200 Spline Carbon, a máte ultimátní závodní zbraň.

CANNONDALE SCALPEL 1

Scalpel 1 je vyroben ze super lehkého prémiového karbonu s označením Series 1. Samozřejmostí jsou FlexPivot řetězové vzpěry, 120 mm zdvih a Proportional Response geometrie a kinematika pružení. Vidlice Lefty Ocho Carbon má nejvíce plynulý chod a precizní zpracování na světě – karbonová horní noha, 120 mm zdvihu a TwistLoc Ultimate lockout s dálkovým ovládáním. Stylové je kombo řídítek a představce vyrobeno z karbonu s názvem SystemBar XC-One. Celý “balíček” skvěle doplňují super rychlá a lehká kola DT Swiss XCR 1501 Spline, pohon Sram X0 Eagle AXS Transmission, Sram Level Silver Stealth brzdy a Fox Transfer SL teleskopická sedlovka.

CANNONDALE SCALPEL 2 LEFTY

Scalpel 2 Lefty je vyroben ze super lehkého prémiového karbonu s označením Series 1. Samozřejmostí jsou FlexPivot řetězové vzpěry, 120 mm zdvih a Proportional Response geometrie a kinematika pružení. Vidlice Lefty Ocho má nejvíce plynulý chod a precizní zpracování na světě – hliníková horní noha, 120 mm zdvihu a TwistLoc Ultimate lockout s dálkovým ovládáním. Tlumič RockShox SIDLuxe Select+ - skvělý výkon tlumiče doplněný o TwistLoc Ultimate lockout. Odolné a plynulé řazení zajišťuje sada Sram GX Eagle AXS Transmission, o brždění se starají Sram Level Silver Stealth brzdy. Osazena jsou lehká a rychlá karbonová kola Cannondale HollowGram XC-S 27 a teleskopická sedlovka Fox Transfer SL.

CANNONDALE SCALPEL 2

Scalpel 2 je vyroben ze super lehkého prémiového karbonu s označením Series 1. Samozřejmostí jsou FlexPivot řetězové vzpěry, 120 mm zdvih a Proportional Response geometrie a kinematika pružení. Pružení obstarává u “dvojky” RockShox SID Select+ 120 mm a RockShox SIDLuxe Select+ tlumič s dálkovým uzamykáním TwistLoc Ultimate. Odolné a plynulé řazení zajišťuje sada Sram GX Eagle AXS Transmission, o brždění se starají Sram Level Silver Stealth brzdy. Osazena jsou lehká a rychlá karbonová kola Cannondale HollowGram XC-S 27 a teleskopická sedlovka Fox Transfer SL.

CANNONDALE SCALPEL 3

Trojkový Scalpel je postavený na rámu ze super lehkého prémiového karbonu s označením Series 1. Samozřejmostí jsou FlexPivot řetězové vzpěry, 120 mm zdvih a Proportional Response geometrie a kinematika pružení. U varianty s označením 3 se o odpružení stará lehká vidlice RockShox SID Select se 120 mm zdvihu a tlumič RockShox SIDLuxe Select+. Oboje ovládané pomocí dálkového lockoutu TwistLoc Ultimate. Pohon obstarává dvanácti rychlostní kombinace Shimano Deore XT/Deore, brzdy zastupuje osvědčená klasika – Shimano Deore M6100. Kola jsou zapletena na ráfcích Stan’s Crest Mk4 a obuta do plášťů Maxxis Rekon Race a Aspen WT. U “trojky” nechybí ani teleskopická sedlovka Cannondale DownLow.

CANNONDALE SCALPEL 4

Stejně jako jeho ostatní sourozenci, i čtverkový Scalpel je postavený na rámu z materiálu, který Cannondale označuje jako Series 1 Carbon s FlexPivot řetězovými vzpěrami. Rám disponuje 120 mm zdvihu zadní stavby a samozřejmě Proportional Response geometrií a odladěným pružením pro každou velikost. O odpružení se stará vidlice RockShox SID se zdvihem 120 mm a tlumič RockShox SIDLuxe Select+ s dálkově ovládaným lockoutem TwistLoc Ultimate. O pohon se stará sada Shimano Deore M6100. Brzdy jsou na čtverce Shimano MT501. Kola jsou zapletena do ráfků Stan’s Crest S2 a obuta do plášťů Maxxis Rekon Race a Aspen WT. Samozřejmostí je teleskopická sedlovka Cannondale DownLow.

KOLA CANNONDALE

 

Podobné články