Užijte si léto s dopravou zdarma k nákupu nad 1 000 Kč!

Náš tip na pěší putování po Mallorce

Výlety

Oblíbená turistická trasa s krásnými výhledy o délce 130 km a převýšením lehce přes 5000 výškových metrů. To je stezka GR 221 na Mallorce. Trasu šla naše kolegyně Míša již několikrát, naposledy letos v květnu a přináší info pro všechny, kteří by ji chtěli zkusit.

Náš tip na pěší putování po Mallorce

SPÁNEK POD HVĚZDNOU OBLOHOU

Zvolili jsme začátek v malebném městě Port de Pollenca, trasu se ale chodí často i z druhé strany, z města Port d´Andratx. Rozhodli jsme se pro spaní venku, což umožňuje snadné nalezení místa na nocleh. Doporučujeme si vzít teplý třísezonní spacák – v horách bývají chladné noci, karimatku a ideálně žďárák nebo tarp pro ochranu před nepřízní počasí. Alternativně lze přenocovat v refugiu – horských útulnách. Některé jsou větší a komfortnější, jiné poměrně strohé, ale u všech je dobré zajistit si přespání předem.

DŘINA JE ODMĚNĚNA

Trasa s převýšením přes 5000 metrů není jen snadná procházka, ale náročný výstup je rozhodně odměněn úchvatnými výhledy na moře, putováním kolem horského jezera a romantikou historických městeček jako Deia nebo Soller. Celkem snadno se na trase orientujete díky dobrému značení.

Ideální dobou, kdy jít tuto krásnou trasu, je jaro (duben, květen) nebo podzim, v létě by vás mohlo zaskočit vedro.

TIP NA ZÁVĚR: Dbejte na dostatečné zásoby vody! I když na trase najdete značené studánky, voda z nich není vždy pitná. Doporučujeme tedy doplňovat vodu ve městech z kohoutků nebo z obchodů.

Tato trasa nabízí nezapomenutelné zážitky a pohledy, které si budete chtít uchovat v paměti po celý život.

Vybavit se na (nejn) na trek na Mallorce můžete u nás. Oblečení, boty, batohy, se vším vám rádi poradíme.

Vedoucí e-shopu Míša a tým HARFASPORT

Dámské i pánské inspirace

PROHLÉDNOUT VŠECHNY INSPIRACE

 

Podobné články