zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Atomic lyže s „posilovačem řízení“: inovativní technologie Servotec

Produktové novinkySjezdovky

Co se skrývá pod názvem technologie Servotec od výrobce Atomic? Světový leader přichází s inovací, díky níž bude řízení lyže ještě jednodušší, svižnější, ale zároveň stabilnější!

Atomic lyže s „posilovačem řízení“: inovativní technologie Servotec

co je to servotec

Atomic představil novou technologii Servotec zkraje února 2017 na mezinárodním veletrhu sportovních potřeb v Mnichově – ISPO. Označení Servotec vychází z německého slova Servolenkung, neboli posilovač řízení, o čemž se v blížící sezóně můžete sami přesvědčit. Zmíněný "posilovač" spočívá ve vynaložení co nejmenší síly při zahájení oblouku, stejně jako v rychlém přehranění v obloucích. Snadnější manipulace však nebrání jemným jízdným vlastnostem, které si s lyžemi dopřejete. Ba naopak, tato technologie umožňuje přesné vedení lyží v obloucích a poskytuje stabilitu i ve vysokých rychlostech, tedy ještě větší jistotu na sjezdovce.

lyže s technologií servotec

a jak to vlastně funguje?

  • Tajemství technologie Servotec spočívá v upevnění tyčky v přední části a elastomeru těsně pod vázáním. Tyč je pod napětím, což znamená, že elastomer s ním spojený je stlačen. Lyže jsou tedy již v předpětí - v podstatě připraveny do oblouku.
  • Jakmile se lyže dostanou do oblouku, komprese v elastomeru se uvolní. Poté se vrací jako pružina, a díky spojení s tyčí aktivně podporuje pružnost lyže, což dělá řízení lyže lehčí a rychlejší.
  • Mimoto na rychlých rovných úsecích elastomer tlumí vibrace na nerovnostech, a dokonce pohlcuje negativní výkyvy. To udržuje lyže pevnější a stabilnější při lyžování v přechodu mezi oblouky při vysokých rychlostech.

průřez modely s technologií servotec

Lyže řady Redster jsou vůbec nejrychlejšími lyžemi, které vám Atomic nabídne – ideální pro závodníky a milovníky „bleskové“ jízdy. V této řadě najdete jak lyže slalomky (označení S), tak obřačky (označení G). Model Redster G9 se stal vlajkovou lodí kampaně, na níž se podílel také auto výrobce Audi a mistr světa ve slalomu, Marcel Hirscher. Po G9 sáhnou nadšenci obřaček, nároční slalomaři zvolí S9. Pokud máte rádi mix krátkých a dlouhých oblouků, pak si určitě vyberete v řadě Redster X (X7 a X5). Pro sportovní lyžařky byla technologie Servotec zavedena také u oblíbené řady Cloud.

atomic lyže redster 2018

 

 

K lyžím také ŠPIČKOVÉ lyžáky

Novinky přichází i v oblasti lyžáků! K dispozici jsou také pasující lyžařské boty. Absolutní třídou jsou závodní lyžáky Redster CS-130. Díky použití silnějšího, ale zároveň měkčího materiálu získává bota progresivní flex, optimální přenos síly, skvělé tlumení a pružnost ve všech podmínkách. Technologie boty na míruMemory Fit – zabrání nepříjemným otlačeninám.

sjezdové boty redster 2018

Podobné články