Máme letní provozní dobu! Pondělí až pátek 10-19. O víkendu 10-16.

Nový celoodpružený Cannondale Scalpel-Si Carbon 2018

CyklistikaProduktové novinky

Představujeme vám unikátní závodní modely řady Cannondale Scalpel-Si 2018 s extrémně tuhým karbonovým rámem, nejkratší zadní stavbou a jednonohou konstrukcí Lefty - to vše pro co největší výkon. K dostání v několika modelech!

Nový celoodpružený Cannondale Scalpel-Si Carbon 2018

Dopřejte si maximální výkon v náročném terénu

Moderní XC závody jsou čím dál drsnější a na jezdce i kola jsou kladeny větší a větší nároky, tudíž může rozhodnout sebemenší detail. Vlajková loď od Cannondale, Scalpel-Si, je ultimátní závodní model sestrojený pro maximální výkon díky extrémně tuhému rámu z BalissTec karbonu. Na své si přijdou i nároční rekreační cyklisti, honící vteřinky a hltající porce kilometrů v těžkém terénu.

co nejkratší zadní stavba 

Hitem současné doby je co nejkratší zadní stavba. Všichni mluví o tom, jak krátká jejich zadní stavba je, některé společnosti budou brzy tvrdit, že mají zadní stavbu kratší, než je průměr kola. Proč zrovna tato část kola je tak horkým zbožím? Krátká zadní stavba přináší skvělou trakci a tím funguje lépe ve strmých výjezdech. Zároveň zvyšuje ovladatelnost a obratnost kola v technicky náročných terénech.

technologie ai: výborná trakce, pevnost a hbitost

U Cannondale na to šli po svém a vymysleli Ai! 
Ai, neboli Asymetrická integrace, přináší posun pohonu kola o 6mm směrem ven, což vytvoří dostatek místa pro předsazení samotného kola, aniž by se zmenšil prostor pro použití širokého pláště nebo dvoupřevodníku. Samozřejmě, když posunete převodníky, musíte přemístit i zadní kazetu, aby se udržela ideální řetězová linka. A to vývojářům z Cannondale zase hrálo do karet. Posunutím kazety a drátů vznikly stejnoměrné úhly a napětí výpletu a tím zvýšená tuhost a pevnost zadního kola při zachování stejné hmotnosti. To vše na klasickém náboji.

UNIKÁTNOST JEDNONOHé VIDLICE LEFTY 

K takovému vyladěnému závodnímu stoji samozřejmě neoddělitelně patří Lefty vidlice se zdvihem 100 mm. Jednonohá konstrukce se dvěma korunkami přináší velkou tuhost, kterou dvounohé vidlice prostě nemůžou dosáhnout. Unikátní jehlová ložiska a jejich zasouvací konstrukce udržuje pružení aktivní pod velkým ztížením, a to i pod takovým, které ostatní vidlice znehybní. K tomu přidejme předsazení osy o 50 mm, zajišťující lepší ovladatelnost a průchod terénem. Mimochodem, s váhou od 1695g, představuje jednu z nejlehčích vidlic na světě, což si asi pomyslí většina nadšených cyklistů i laiků, když zahlédne „jen“ jednu nohu.

ROCKSHOX PRO PRO MAXIMÁLNÍ TLUMENÍ NÁRAZŮ

Abychom to měli kompletní, dodejme ještě tlumič od RockShox, který společně se zadní stavbou žehlí nerovnosti pod zadkem a zároveň pomáhá lepší trakci.

SCALPEL-SI 2018 V HARFASPORTU

Vybírtat můžete modely s karbonovým rámem Scalpel-Si Carbon 3 a Scalpel-Si Carbon 4. U nás naleznete také levnější variantu s hliníkovým rámem, Scalpel-Si 5, kde propracovaná geometrie rámu zůstává, takže dostanete podobnou dávku muziky jako u karbonu, jen s sebou vezete o pár desítek gramů víc. 

modely scalpel-si 2018 v e-shopu

další celoodpružené modely 

Podobné články