2. ročník cyklojízdy HARFASPORT pro dobrou věc: Praha-Drážďany a zpět!

CyklistikaCharitativní účelyPROBĚHLOVýlety

Máte rádi silniční cyklistiku a chcete zažít nevšední zážitek s partou lidí, která to má stejně? Vyrazte s námi na cyklojízdu HARFASPORT pro dobrou věc a podpořte tak handicapovaného sportovce. Cyklojízda je určena pro všechny silničáře. Ať už máte najeto málo nebo hodně. Jedeme pro radost!

2. ročník cyklojízdy HARFASPORT pro dobrou věc: Praha-Drážďany a zpět!

Filozofie cyklojízdy praha-drážďany

Cyklojízda do Drážďan má kořeny v loňském roce, kdy jsme ji uspořádali spontánně jako "rozlučku" s cyklistickou sezónou. A navíc jsme mezi sebou vybrali peníze, které pomohly malým cyklistům. Akce se nám tak zalíbila, že jsme se rozhodli založit drážďanskou cyklojízdu jako tradici HARFASPORTu. Nebudeme však čekat až na konec sezóny a vydáme se do saského města již v červnu. Využijeme tak období, kdy jsou dlouhé dny.

Nemusíte se obávat tempa ani vzdálenosti. Trasa je rovinatá a budete si moci užít jízdy v balíku. A zvolit si třeba jen část trasy. 

Kromě zážitku ze společné jízdy přispěje každý z účastníků  i letos na dobrou věc. Celé "startovné" bude věnováno na charitativní účely, konkrétně na podporu handicapovaného sportovce Marka Moflára, o němž se dočtete více na konci článku.

KDY? V SOBOTU 8. 6. 2019

Sraz je v 5:30 u prodejny HARFASPORTu, odjezd v 6:00. 

CYKLOTRASA - možnosti zkrácení

Délka celkové trasy z Prahy do Drážďan a zpět je cca 360 km převážně po rovině podél Labe (s celkovým převýšením kolem 1,5 tisíc m). Můžete s námi však ujet např. polovinu, tedy 180 km do Drážďan či naopak Drážďany-Praha. Odpojit se rovněž můžete na libovolné zastávce vlaku (např. Lovosice, Ústí nad Labem, Děčín), kolem nichž pojedeme. Kolo vám případně naložíme do doprovodného auta a dovezeme zpět do Prahy. Akce je určena pro širokou veřejnost, pokud tedy rádi jezdíte na silničním kole a zároveň máte čas a chuť na pěknou cyklotrasu podél Labe, neváhejte a vyrazte s námi :-).

praktické informace

Pro odložení pro jízdu nepotřebných věcí vám bude ráno k dispozici naše prodejna. Náhradní oblečení, svačinu, nápoje aj. naložíme do dodávky, která na nás bude podle domluvy vždy po několika kilometrech čekat. Pojede se tedy na lehko, jen s nejnutnějšími potřebami. V případě technické závady nebo defektu budeme mít v dodávce nářadí, náhradní duše, pláště a další vybavení. Nezapomeneme ani na servisního technika, který se s námi na kole vydá na celou vyjížďku. Kromě přestávek po cestě si v Drážďanech odpočineme na pauze na oběd, nabereme případné posily do pelotonu
či se s částí rozloučíme a vyrazíme zpět do Prahy. Na prodejnu se vrátíme ve večerních hodinách.

Povinná je cyklistická přilba a funkční přední a zadní světlo pro návrat zpět.

"startovné": 1000,-Kč

Celá částka bude věnována nevidomému triatlonistovi Markovi Moflárovi, abychom mu společně pomohli se kvalifikovat na legendárním havajském Ironmanovi, a splnit mu tak jeho velký sen. Přípravných tréninků a pomoci přímo v Koně se ujal profesionální triatlonista Honza Strangmüller, který si opět nenechá cyklojízdu Praha-Drážďany a zpět ujít a pojede společně s Markem na dvojkole. Provozní náklady jako odvoz kol a případný servis hradí HARFASPORT. Případné náklady na vlakové spojení si hradí účastníci sami. Při dlouhé najeté vzdálenosti je důležitá správná výživa na kolo, a tak od nás dostanete svačinku: energetickou tyčinku a iontový nápoj.

MM

Marek Moflár se narodil s nevyvinutou sítnici, a tak vidí pouze na jedno oko přibližně na vzdálenost jednoho metru. První operaci podstoupil v šesti měsících, ale nemělo to dle jeho slov valný efekt, obdobně jako druhá operace o 16 let později. Marek Moflár, který se v současnosti živí jako masér a osobní trenér, se řídí mottem: "Lítost vám vezme možnost cokoli v životě dokázat. Jsem rád, že jsem to nezažil.", na které se váže jeho životní poslání: "Handicapovaní lidé potřebují živý důkaz, že to jde. A tím já jsem." Chcete znát celý jeho příběh? Vše najdete na jeho webových stránkách

Honza Strangmüller o Markovi 

"Je to velmi houževnatý a cílevědomý kluk, který má rád výzvy (...).Protože i já mám rád výzvy a na Havaji jsem již několikrát byl, cítím skoro povinnost Markovi pomoci se tam dostat a zajet co nejlépe. Ale není to jen o závodění, ale i o pomoci se na závod připravit, vybrat vhodný závod a samozřejmě mu být průvodcem přímo v Koně." 

Více o příběhu, který spojil Honzu s Markem se dočtete zde.

JAK SE PŘIHLÁSIT

Na cyklojízdu Praha-Drážďany-Praha se přihlásíte během dvou minut pomocí on-line formuláře. Přihlásit se můžete
do 6. 6. Rádi vám zodpovíme případné dotazy, neváhejte nás kontaktovat na tel. č.:  773 407 113 či na e-mailu: dejl@harfasport.cz.

přihlásit se na cyklojízdu

Na společnou jízdu se těší tým HARFASPORTu.

Podobné články