zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Jaké jsou závodní plány Jana Hirta pro letošní sezónu? Zeptali jsme se!

BikefittingCyklistika

Jan Hirt patří v současnosti mezi naše nejlepší profesionální silniční cyklisty. Přestože má zázemí worldtourového týmu, nastavení kola nechává na svém dvorním bikefitt guru, Pavlovi Štědrém.

Jaké jsou závodní plány Jana Hirta pro letošní sezónu? Zeptali jsme se!

Letošní sezónu zahájil Jan Hirt fantasticky. Etapovým i celkovým vítězstvím Kolem Ománu. Nyní již trénuje v Kolumbii, kam odletěl upevnit svoji životní formu v sobotu 9. dubna, předtím ho ještě v den odletu čekalo nastavení kola u nás v HARFASPORTu u Pavla Štědrého. 

Honza s Pavlem se znají už pár let, spolupráci začali v zimě 2017, kdy Honza začal jezdit v Astaně a bylo potřeba nastavit jeho nové kolo. Od té doby se kvůli měření setkávají každý rok. „A doufám, že budeme pokračovat i nadále“, usmívá se Honza. Pavel pokyvuje hlavou a dívá se na všechny týmové dresy, které zdobí bikefittingovou místnost. Z každého týmu, kterým Honza prošel, tu jeden je.

Nyní je domovskou stájí Jana Hirta belgický worldtourový tým Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux, kde měření a nastavení kola samozřejmě probíhá, ale… Jak se oba shodují, na měření v rámci týmu není tolik času, závodníků v týmu je hodně. „Měření v rámci týmu je uspěchané. Pavel si na mě vždy udělá dostatek času a udělá to perfektně. Jsem zvyklý chodit na bikefitting za Pavlem a myslím si, že je to nejlepší člověk na nastavení kola. Po nastavení kola od Pavla jsem vždy spokojený a na kole se cítím moc dobře“, vysvětluje Jan Hirt a doplňuje „Dnes jsme dělali měření, při kterém jsme si jen potvrdili naměřenou pozici z loňska a přenesli ji na další kolo“.

Příprava na Giro d‘Italia

Tréninkové a závodní plány na nejbližší týdny jsou jasné. „Měl jsem v tréninku nyní menší výpadek kvůli nemoci, ale dnes odlétám do Kolumbie na soustředění do vysoké nadmořské výšky na tři týdny a mým cílem je skvělá forma, kterou bych rád prodal na Giru, kam letím přímo z Kolumbie“, mluví o nejbližších plánech Honza.

Critérium du Dauphiné, Mistrovství republiky a Vuelta?

Čekali byste, že po Giru si Honza dopřeje odpočinek? Kdepak. „Poslední týden na Giru jsem vždy ve velmi dobré formě, proto bych ji rád prodal na dalším závodě hned po Giru. Chystám se tedy na Critérium du Dauphiné. Potom si dám větší volno a možná pojedu Mistrovství republiky, ještě uvidím. Hlavní cíl potom je jasný, Vuleta“, vysvětluje Honza.

Je důležité, aby v týmu vládla pohoda

Spokojenost je na Honzovi vidět na první pohled a je to i díky týmu, kterému zkráceně všichni říkají Wanty. „Rozpočet našeho týmu není tak velký, jako u některých jiných world tour týmů, ale je to vykompenzováno tím, že se v něm člověk cítí dobře. U nás vládne opravdu pohoda, dobrá atmosféra mezi lidmi, sedíme si lidsky, a to je myslím hodně důležité“, uzavírá Honza, bere si své kolo a míří na letiště.

Nám nezbývá než mu držet palce a fandit (nejen) tuto cyklistickou sezónu! A pokud Vás zajímá výstava dresů u Pavla v bikefitt studiu, stavte se :-) 

 

Podobné články