zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Jak vybrat dětské lyže a ostatní vybavení?

Jak vybrat

Plánujete zimní dovolenou a přemýšlíte o lyžařské výbavě pro vaše ratolesti? Pak jistě zvažujete i otázky, jaké dětské lyže pořídit a podle čeho vybírat. A je lepší lyže nejdřív půjčit, anebo hned koupit nové? Poradíme.

Jak vybrat dětské lyže a ostatní vybavení?

Čím se při výběru dětských lyží řídit?

  1. Výškou a váhou dítěte
  2. Lyžařskými schopnostmi dítěte
  3. Četností lyžařských dovolených (kvůli tomu, zda lyže koupit nebo zatím jen půjčit)


Jak dlouhé mají být dětské lyže?

Pokud dítě s lyžováním teprve začíná, lyže by měly být zhruba o 15 cm kratší, než je jeho výška. Ve starším věku a s většími zkušenostmi budou pak ideální lyže kratší o 10 cm. Nejkratší dětské lyže se vyrábějí v délce od 65 až 70 cm.

„Často se stává, že rodiče chtějí ušetřit a dítěti pořídí delší lyže, než ve skutečnosti potřebuje v domnění, že mu vydrží na více sezón. To je ale špatně. Příliš dlouhé lyže se malým lyžařům špatně ovládají a jízda na nich je brzy unaví a otráví. Naučit se jezdit je stojí velké úsilí,“ upozorňuje na časté chyby při výběru specialista prodeje Ondřej Štangler s tím, že kratší lyže, i přes větší nestabilitu, snáz rozvíjí dětské dovednosti a lyžování se rázem stává zábavou.

V kolika letech s lyžováním začít?

S lyžováním je u našich nejmenších vhodné začít zhruba ve třech letech. Lyžařská výbava by jim pak měla vydržet vždy maximálně na dvě sezóny. Tyto lyže se vyrábějí z měkčích materiálů, aby byly lehké a snadno ovladatelné. Juniorské lyže pro starší děti jsou již dřevěné.

Bezpečnost na prvním místě

Zábava na svahu ovšem začíná bezpečností, proto vybírejte dětské lyže s kvalitním vázáním, které v případě pádu uvolní nohu a zabrání zranění. Zapomenout bychom pak neměli ani na nezbytné doplňky jako jsou lyžařská helmalyžařské brýle a chránič páteře. Samozřejmostí je lyžařské oblečení.

Na designu a motivu záleží

Důležitým parametrem na závěr je při koupi dětských lyží také design a motiv. Vždyť na lyžích, které se nám líbí, je přece úplně jiné svezení.

Stále si výběrem nejste jistí? Tak přijďte k nám na prodejnu. Naši specialisté vám poradí a pomůžou zvolit to nejlepší pro pohodlí a bezpečnost.

VYBÍRAT DĚTSKÉ LYŽE 

náš tip - využijte i dětskou celosezónní půjčovnu sjezdovek a běžek ze zcela nového vybavení!

 

Podobné články