zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Test cyklo oblečení Rosti. Aneb v retru se to jezdí

CyklistikaProduktové novinkyRecenze

Znáte italské cyklo oblečení Rosti? Že ne? Ale znáte. Aspoň z televizních přenosů velkých cyklistických závodů… jezdí v něm špičkový francouzský tým AG2R v čele s Romainem Bardetem, který se chystá zaútočit na podium na Tour de France. Teď se kolekce Rosti dostala i do Harfasportu a my mohli oblečení vyzkoušet. 

Test cyklo oblečení Rosti. Aneb v retru se to jezdí

Severoitalská firma Rosti z Brembate u Bergama, která se pyšní heslem „Neměním co je uvnitř ve mně“, vyrábí a šije výhradně v Itálii a hodně pro sportovní týmy. Ale je pověstná i zajímavým, neotřelým designem svých komerčních kolekcí. 

RECENZE cyklo oblečení Rosti Velocipede

My jsme si pro pohodové švihy na silničce vybrali originální retro design kolekce Rosti Velocipede 2018, která není určena pro top profi závodění, ale pro běžné ježdění. Dres je primárně silniční, ale dá se využít i pro sportovní výlety na trekovém kole nebo XC mtb jízdy.

Cena je řekněme střední - dres stojí 1999 kč a kalhoty 2300 kč. Oblečení je letní, ideální do teplot od 20 do 30 stupňů, s návleky se pak dá samozřejmě využít i do chladnějších rán.

KVALITNÍ MATERIÁL A ZPRACOVÁNÍ

Zpracování je na vysoké úrovni. Dres je šitý ze tří materiálů, z tenké hlavní části, síťoviny do podpaždí kvůli pocení a širších pružících lemů na rukávech. Vzadu na dresu jsou standardně 3 kapsičky, možná by se někomu hodila jedna se zpevněnou, izolační, zipovací kapsou na klíče nebo peníze. Pěkným malým detailem je naopak větší a silnější silikonové držátko vodítka zipu než bývá obvyklé. Při rozepínání a zapínání zipu za jízdy tak člověk nemusí zoufale nikde šmátrat.

Velmi dobře vypadají i kalhoty s ramínky z pružící široké síťoviny a příjemnou sedací antibakteriální vložkou Khone Skyve od profi firmy TMF z Villafranky.

ORIGINÁLNÍ RETRO DESIGN

Nejlepší podle mne je ale pěkný a neotřelý retro design, upomínající na staré italské silniční cyklo oblečení. Na dresu se střídají hnědé a béžové pruhy s dominantním nápisem „Il Velocipede“. K dresu pak ladí i černé kalhoty s širokými béžovými lemy na nohavičkách. S tímhle doma, ale ani nikde v Itálii ostudu neuděláte, naopak.

Jedinou malou výtkou by tak mohla být absence drobných reflexních prvků, které  některé cyklofirmy do dresů aplikují. To ale určitě spraví podobný prvek na helmě a blikačka, jíž by měl stejně každý vozit raději „povinně“.

To nejdůležitější na konec, jak se v tom jezdí? Dobře. Dres na těle je příjemný. Nikde neškrtí, neplandá, nesvírá, nedráždí… Prostě o něm nevíte a tak to má být. To víte, Italové :-)

retro cyklo oblečení rosti velocipede 2018

Autor: Petr Pravda

Petr Pravda je nadšený sportovec, lyžař a cyklista. V mládí začínal s atletikou, pak deset let závodil na běžkách a stal se několikanásobným mistrem světa v lyžování mezi novináři. Jako reportér projezdil půlku světa a rád píše o lyžích a o kolech.​

Podobné články