zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Nikdy jsem neměla ženštější cyklooblečení

CyklistikaRecenze

„Tak to bych taky chtěla!“ řekla mi kamarádka, když jsem k ní přijela na holčičí mejdan z Prahy do Pikovic na kole. Seskočila jsem ze sedla v nové elegantní černé sukýnce MALOJA s drobnými růžovými kvítky a stejně laděnému dresu. 

Nikdy jsem neměla ženštější cyklooblečení

Test cyklooblečení Maloja

aneb na kole elegantně a stylově

V obchodě jsem se nemohla rozhodnout, zda k tomu jemně květovanému triku si vzít raději šortky ve stejném stylu, což se víc líbilo mému sportovnímu manželovi, či zkusit originální experiment s cyklosukní. Nakonec jsem to vyřešila zcela žensky – pořídila jsem si obojí. 
Už proto, že „příště“ už bych třeba tenhle překrásný cyklokostým, který mi jistě nějaký pár sezón vydrží, takhle ideálně nevyladila. 
Takže mám dres, cyklistické kraťasy a ještě tu úžasnou sukni, co mi jí všechny kamarádky závidí. A k tomu černé rukavice s bílými kvítky stejné značky a dámskou cyklistickou přilbu s růžovým nápisem GIRO.
„Vypadá to jako šaty,“ říkala jsem si, když jsem se prohlížela v zrcadle před cyklovýletem do Pikovic. A k černobílým šatům s růžovými kytičkami si přece nebudu brát nějaké obyčejné kecky. A tady se ukázalo, jakou výhodou je, že jsem jen „obyčejná cyklistka“, protože nenosím cyklistické tretry s nášlapy. A tak jsem si k elegantnímu oblečení mohla obout své sportovní kecko-lakýrky s několika ozdobnými krystalky. Také černá dámská cyklistická helma GIRO s růžovými aplikacemi báječně ladila. Jediné, co mě během výletu trochu zlobilo, byl pravý rozparek na sukničce, který se při každém šlápnutí ve větru neustále vzdouval tak, že občas odhaloval podšívku včetně kapsy napěchované papírovými kapesníky. Po dvou hodinách jízdy podél Vltavy a Sázavy jsem v Pikovicích sestoupila z kola a vypadala, že bych takhle mohla jít rovnou na večírek. 
Všechny kamarádky mé „cyklošaty“ nadšeně dlouho okukovaly. Pak konstatovaly, že takové oblečení si určitě rády pořídí taky. Jen ta největší závodnice z nás zalitovala, že zatím nezná cyklofirmu, která by vyráběla k takovému úžasnému ženskému dresu také elegantní holčičí cyklobotky. Nebo ano? 

kromě trendy designu také vysoká funkčnost

Inovativní německá firma Maloja si předsevzala vyrábět zajímavé, krásné sportovní oblečení, díky kterému vás rozhodně nikdo nepřehlédne. Oblečení vymýšlí tým horalů z Alp, takže kolekce jsou nejen hezké, ale i funkční.
Dres s krátkým rukávem Maloja OrtensiaM 1/2 W 2018 je z prodyšného rychleschnoucího materiálu perfektně odvádí pot z těla, umí se vypořádat se zápachem, takže jej můžete použít i vícekrát bez praní. Díky speciálním vláknům zaručuje ochranu proti UV záření (40 a více), je velice jemný a lehký, šetrný k pokožce. Dnes má přiléhavý střih. Zip pod jemným nápisem na prsou není skoro vidět, když se zapne. Na zádech jsou dvě kapsičky. V kombinaci se sukýnkou to vypadá, že máte na sobě šaty.  

Kraťasy Maloja LetaM i sukně Maloja PischaM. W jsou vyrobené z lehkého rychleschnoucího strečového materiálu, který také rychle odvádí pot. Odolnost proti odírání na exponovaných místech zajišťuje trojité stehování. Jedinou nevýhodou je, že ani suknička, ani kraťasy nemají měkké vložky, takže při delším výletu je vhodné obléci si na tělo ještě jednu spodní vrstvu s „pamperskami“. Kraťasy volného střihu sahají lehce nad kolena, mají dvě kapsy a nohavice s rozparky. Sukničku vlastně tvoří také šortky, které mají vepředu našitý „sukňovitý“ díl s rozparkem vybavený kapsičkou. Sukně i šortky mají pružný nastavitelný pas, na boku skrytý zip. 

oblečení maloja v e-shopu

RECENZE DÁMSKÉ PŘILBY GIRO VASONA MIPS

Dámská cyklohelma GIRO Vasona MIPS je lehká a vzdušná, má 22 otvorů, komfortně nastavitelnou velikost pomocí utahování kolečka na temeni hlavy. Systém MIPS zvyšuje bezpečnost, neboť díky speciální vnitřní konstrukci dokáže rozložit případný náraz.   
Vhodným doplňkem cyklistikého vybavení jsou rukavice Maloja MühlhornwandM. 2017 s drobným elegantním potiskem. Na dlaně přiléhá příjemný prodyšný materiál. Cyklorukavice mají potítka na palcích a bílá poutka pro snadné sundávání. 

Celý komplet je nádherně ženský. Navíc pokud si ho pořídíte, skutečně „vystoupíte z davu obrendovaných barevných cyklistů“.  

Text + ilustrační foto: Dagmar Kokešová

Podobné články