zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Výbava a oblečení na kolo (nejen) na jaře

Cyklistika

Jaro je ideálním obdobím pro cyklistiku a vychutnání si krásného počasí. Ačkoliv teplé sluneční paprsky mohou působit lákavě, je důležité vhodně se připravit na různé podmínky. Následující tipy vám pomohou užít si jízdu na kole během jara:

Výbava a oblečení na kolo (nejen) na jaře

1. Bunda na kolo odolná větru a dešti

Zvolte si cyklistickou bundu, která vás ochrání před větrem a deštěm. Ideální jsou modely s membránou, která zabraňuje prochladnutí a zároveň umožňuje odvod potu.

2. Rukavice na kolo

Cyklistické rukavice jsou klíčovým prvkem pro pohodlí a bezpečnost během jízdy. Chrání vaše ruce před chladem a případným zraněním v případě pádu. Pro chladnější dny vybírejte rukavice s dlouhými prsty.

3. Dlouhé cyklistické kalhoty

I když je tepleji, mohou být dlouhé kalhoty na kolo užitečné k ochraně nohou před chladem a nečistotami z vozovky. Speciální cyklistické kalhoty nabízejí pohodlí a ergonomický střih.

4. Návleky na tretry

Pokud se ochladí, návleky na cyklistické tretry jsou skvělým doplňkem. Udržují nohy teplé a suché, což zvyšuje celkový komfort během jízdy.

5. Brýle na kolo

Sluneční brýle chrání oči před větrem, prachem a nebezpečným UV zářením. Přispívají k bezpečnosti i pohodlí během jízdy.

6. Oblečení v vrstvách

Jaro může být nevyzpytatelné, a proto je vhodné oblékat se do vrstev. Můžete si snadno přizpůsobit teplotu podle aktuálních podmínek.

7. helma na kolo 

Nezapomeňte na bezpečnostní cyklistickou přilbu. I když je teplo, chrání hlavu před možnými zraněními při nehodě.

Přizpůsobte své oblečení aktuálním podmínkám, ať už se jedná o jarní slunečné odpoledne nebo chladné ráno. S vhodným vybavením si můžete plně užít krásné jarní cyklistické okamžiky. Příjemnou jízdu!

 

Podobné články