zadejte kód maj10 v košíku na e-shopu nebo na prodejně a získáte další slevu 10 % i na již zlevněné zboží i vše nové! Akce platí do 10. 5. 2024.

Cyklistky, nepřehlédněte!

CyklistikaJak vybratProduktové novinky

Vše pro cyklistky, od tipů na oblíbené modely kol přes oblečky, doplňky a helmy pro dámy po tipy co vzít s sebou na vyjížďku, když jedete sama!

Cyklistky, nepřehlédněte!

Z jízdních kol doporučujeme

Průvodce výběrem jsme pro vás již vytvořili. Zde se dočtete naše tipy na konkrétní kola – zaměřili jsme se na horská.

Řada horských kol SCOTT Contessa Scale s velikostí plášťů 27,5" a 29" je tou nejlepší volbou pro rekreační jezdkyně, které budou nadšeny hravou geometrií, díky níž si užijí na svých vyjížďkách spoustu zábavy. Tato kola staví na výkonnosti a zároveň komfortu, což dokazují lehké rámy, ale také vzpřímenější posed. Vybírat můžete jak z hliníkových, tak z karbonových rámů.

Kola značky TREK kategorie WSD neboli Women´s Specific Design jsou přizpůsobená dámským potřebám a ergonomii jak rámem, tak speciálně upravenými komponenty či odpružením přiměřeným dámským parametrům. Velikosti plášťů najdete 27,5" i 29". Skye řada má všechny zásadní charakteristické rysy, které dělají horská kola TREK oblíbenými. Konkrétně se jedná o Smart Wheels Size, G2 geometrii a doživotní záruku na rámy.

DÁMSKÁ KOLA

Dámské cyklo oblečení

U oblečení je třeba sledovat prodyšnost, odvádění potu, ochranu před větrem, komfortní střih pro posed na kole, antibakteriálí a také reflexní prvky. Cyklistická vložka u kalhot by měla být vaším základním požadavkem, jelikož díky ní získáte vyšší pohodlí, ale vyhnete se také negativním dopadům na vaše zdraví kvůli špatnému průtoku krve.

Oblečení u nás můžete vybírat od kvalitních značek, jako jsou Castelli, Maloja a Gore, jež poskytují dámské střihy elegantních designů. Od výrobce Castelli tak můžete nakombinovat například dres Favolosa Jersey z rychleschnoucího materiálu s maximálně aerodynamickými kalhotami Free Aero, v kterých si libují jak závodnice, tak rekreační cyklistiky, jež oceňují pohodlí.

Další pěkné barevné sladění představuje dres s nenápadnými jemnými srdíčky (Element Digi Heart) a kalhoty Power Lady značky Gore.

Pro cyklistiky, které preferují originální potisk, doporučujeme Maloja dres motivu s malinami (Halfingm). Svěže si však v něm nebudete připadat jen díky letnímu designu, ale také díky antibakteriálnímu materiálu! Mladá německá značka Maloja přichází vždy s pestrým oblečením velkých linií a nebojí se používt indiánské, norské a další motivy, které jsou mezi cyklisty vskutku neokoukané.

Pokud máte radši volnější kalhoty, pak sáhnete po rychleschnoucích a pružných kalhotách Edelrautem.

Šarm na kole? Žádný problém. Sukně splňuje kromě módních požadavků také maximálně funkční vlastnosti a poskytuje vysoký komfort. Od výrobce Gore najdete sukni Element neutrální černou i výraznou růžovou.

dámské cyklistické dresy

Oblečky pro malé závodnice

Oblékněte svou dcerku do dresu Castelli inspirovaným italskou reprezentací (Attacco Jersey)!

Dále se v každém případě hodí multifunkční tričko Maloja Krokusg, které je ideální zkombinovat s vysoce pohodlnými antibakteriálními kalhotami Orchideeg.

Pro princezničky na kole máme také sukýnky, např. Silvini Invio.

dívčí dresy

 

Ochrana hlavy = priorita číslo 1!

Mezi velice oblíbené helmy patří rh+ ZW klasického designu ergonomického tvaru. Rády ji mají jak rekreační cyklistky, tak sportovkyně především díky pocitu lehkosti a skvělé ventilaci. Velice příjemnou a elegantní helmu představuje také Bontrager Starvos.

Pro maximální bezpečnost navrhuje firma POC své helmy, tzv. OCTAL modely, které jsou charakteristické zejména větším pokrytím hlavy a zesílením EPS vložky na nejdůležitějších místech. 

dámské přilby

Co zabalit na každou vyjížďku?

Pokud se vydáte na kolo sama, vždy je třeba mít s sebou pár základních věcí do výbavy, kdyby se náhodou kolo porouchalo. Nejčastější závadou je defekt kola. Bez náhradní duše (správné duše – optimální ventilek a rozměr) byste tedy na cestu neměla vyrážet. Na dojetí může posloužit také lepení. Kromě toho byste měla vozit také pumpičku, montpáky a nářadí. Nemusíte mít strach, že byste s sebou táhla velikou brašnu plnou náčiní, výbava je přizpůsobená pro jízdu svou nízkou hmotností a skladností.

 

Podobné články